Witam.
Otoz mam problem bo nei wiem jak saksowac wszytkie podkategorie w strukturze drzewisatej kategorii.
Kazda kategoria to pola w bazie: cat_id, parent, nazwa, logo

Napisalem juz kod, ktroy dla wybranej kategorii kasuje wszytkie produkty do niej nalezace oraz usuwa z serwera zdjecia tych produktow.
Kod ten kasuje tez kategorie i zdjecie kategorii.

Niestety nei wiem jak zorbic aby sksaowac tez wszytkie podkategorie dla wybranej kategorii wraz z produktami nalezacymi do nich.

Moj kod:
  1. <?
  2. $prod = $db->get_results(&#092;"SELECT product_foto FROM \".PRODUCTS.\" WHERE cat_id='\".$_GET['id'].\"' \");
  3. if($prod && is_array($prod)) {
  4. foreach($prod as $zd) {
  5. if ($zd->product_foto && file_exists('foto/'.$zd->product_foto.'')) {
  6. unlink('foto/'.$zd->product_foto.'');
  7. unlink('foto/min'.$zd->product_foto.'');
  8. }
  9. }
  10. }
  11. $db->query(&#092;"DELETE FROM \".PRODUCTS.\" WHERE cat_id='\".$_GET['id'].\"' \");
  12. $db->query(&#092;"DELETE FROM \".PRODUCTS_O.\" WHERE cat_id='\".$_GET['id'].\"' \");
  13.  
  14. $cat = $db->get_row(&#092;"SELECT logo FROM \".CAT.\" WHERE cat_id='\".$_GET['id'].\"'\");
  15. if ($cat->logo && file_exists('foto/'.$cat->logo.'')) {
  16. unlink('foto/'.$prod->logo.'');
  17. unlink('foto/min'.$prod->logo.'');
  18. }
  19. $db->query(&#092;"DELETE FROM \".CAT.\" WHERE cat_id='\".$_GET['id'].\"'\");
  20.  
  21. header(&#092;"Location: ?m=category\");
  22. ?>

Ponadto mam problem z za[isaneim tego zapytanie w podowjych pazurkach - tak aby nie bylo parse errora - bo teraz jest zapisane w pojedynczych pazurkach.
  1. <?
  2. ('SELECT product_foto FROM product WHERE product_id IN ('.implode(',',$tab).')');
  3. ?>

Z gory dzieki za pomoc.