Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [design] Projekt strony o zoologii
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
matid
Zapraszam do oceny projektu strony o zoologii. Na razie nie ma loga, ale chodzi mi opinie na temat ogólnego wyglądu.

Oto link: http://matid.emmatrade.pl/design/1

Liczę na wasze opinie/sugestie/konstruktywną krytykę
dr_bonzo
1. odsunalbym linie pod nazwa paragrafu od menu po lewej -- teraz sie stykaja
2. strona sie "nie konczy" -- pionowe, boczne linie nie maja zakonczenia w postaci np. poziomej linii laczacej ich konce
Kod
|      |
+------+

3. ogolnie bardzo prosto, przyjemnie, czytelnie
matid
Cytat(dr_bonzo)

Mam z tym mały problem, muszę się zastanowić, jak to zrobić. Ale pracuję nad tym.
Cytat(dr_bonzo)
2. strona sie "nie konczy" -- pionowe, boczne linie nie maja zakonczenia w postaci np. poziomej linii laczacej ich konce

To było działanie celowe. Osobiście mi się bardziej podoba niż zakończenie strony poziomą linią. Ale zobaczymy smile.gif
Cytat(dr_bonzo)
3. ogolnie bardzo prosto, przyjemnie, czytelnie

Tak miało być winksmiley.jpg
trucksweb
mnie sie strona nie podoba w calosci.
tlo blink.gif
linie sad.gif

0/10 winksmiley.jpg
kowal1122
ja bym przedłyzyl menu po lewej to z (linkami tongue.gif )
a tak to spoko
Fipaj
Fajna strona

8/10 - wstaw do środka jakąś grafikę smile.gif
Zajec
Już się bałem że nikt mnie tu mile nie zaskoczy pod względem technicznym :-)

1) Zapomniałeś w CSS padding: 0; dla body

2) W3C zaleca wysyłanie stron XHTML 1.1 jako application/xhtml+xml, jednak Ty swoją wysyłasz jako text/html. Zmień to proszę i wysyłaj ją jako application/xhtml+xml przeglądarkom, które chwalą się, że sobie z tym radzą :-) http://juicystudio.com/article/content-negotiation.php#php

3)
Cytat
Opływanie dotyczy tylko tekstu, elementy blokowe zachowują w pełni swój kształt. Możesz zrobić mały hack w postaci border-right w kolorze tła dla #menu
matid
Cytat(Zajec)
Już się bałem że nikt mnie tu mile nie zaskoczy pod względem technicznym :-)

Dzięki. Grafikiem dobrym to ja może nie jestem, ale staram się to nadrobić zgodnością ze standardami winksmiley.jpg
Cytat(Zajec)
1) Zapomniałeś w CSS padding: 0; dla body

Fakt, moja wina. Już poprawione.
Cytat(Zajec)
2) W3C zaleca wysyłanie stron XHTML 1.1 jako application/xhtml+xml, jednak Ty swoją wysyłasz jako text/html. Zmień to proszę i wysyłaj ją jako application/xhtml+xml przeglądarkom, które chwalą się, że sobie z tym radzą :-)

Wiem o tym, tylko że jak daję design to oceny to wolę go wrzucić jako czysty html a nie html + php.
Jak strona wejdzie do użytku, napewno się odpowiedni zapis pojawi.
Cytat(Zajec)
Cytat
Opływanie dotyczy tylko tekstu, elementy blokowe zachowują w pełni swój kształt. Możesz zrobić mały hack w postaci border-right w kolorze tła dla #menu

Zrobione. Dzięki
Pigula
bardzo mila stronka tylko menu powinno byc wezsze jak na ta dlugosc linkow no chyba ze to jest zamierzone i celowe z powodu pozniejszych zmian. jeszcze jak dojdzie logo to bedzie luzik tongue.gif
Ociu
Zmień styl dla linków, bo psują całą stronę.
matid
Cytat(Ociu @ 2005-06-08 16:33:18)
Zmień styl dla linków, bo psują całą stronę.

Tzn? Co byś sugerował?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.