zombie
14.05.2002, 12:57:42
Elo!
Dopiero zaczynam uczyć się php'a, ale mam nadzieję, że nie potraktujecie mnie jak czereśniaka, który zadaje głupie pytania...? 8O
Otóż pierwsze dotyczy stawiania serwera. Nie moge zrobić tego w domu, ponieważ nie mam urządzenia TCP/IP. Potrzebuję serwera tylko i wyłącznie do edycji php. Czy jest jakiś program symulujący fizyczną obecność karty sieciowej, albo jakaś inna metoda edycji php'a?
Z góry thx za pomoc.
Anarion
14.05.2002, 13:00:57
Apache, omniHTTPd, xitami lub foxserv, sam wybieraj ale ja uzywam apache i mysle ze jest najlepszy
zombie
14.05.2002, 13:11:41
:? Słyszałem, że Apache jest najlepszy, ale trudny do skonfigurowania. Nieważne Xitami chodzi mi w pracy na kompie, gdzie jest modem. Ale w domu nie mam ani karty sieciowej ani modemu i serwer nie chce mi działac. Moje pytanie dotyczyło kwestii oszukania Windowsa, że urządzenie TCP/IP istnieje, nie wyboru serwera. :?: :?: :?:
ja tam mam bez karty sieciowej i działa jak ...
po prostu działa
Apache działał mi na 98,2000 i XP bez sieciówki
przyznam sie ze miałem tezż ten problem, że Apache nie chciał działeć mi na kompie bo brakowało mu sieciówki
nie pamiętam co zrobiłem ale teraz tylko kopiuje zawartość całego katalogu phpdev i działa zawsze
kryr
14.05.2002, 13:56:00
Na XP i 2000 z tego co pamietam siec masz juz "wmontowana" na stale...
W 98 i 95 musisz oszukac system, ze masz jednak modem:
Panel Sterowania/Siec ; Doda ; Karta Dial-UP i Protokol TCP/IP ; OK - instaluje sie
Po restarcie wchodzisz w wiersz polecen i wpiszujesz ping 127.0.0.1 jak nie bedzie pisalo, ze sa bledy - zainstlowales wszystko OK.
Teraz musisz jeszcze IE skonfigurowac, jak wyswieli ci sie "kreator polaczen internetowych" daj mu ze jestes w sieci LAN i OK.
Juz tylko serwer zainstalowac i jest wszytko OK :wink:
kryr: masz rację, ale zapomiałeś napisac ze Netscape nie trzeba konfigurować, sam bedzie działać już po odpaleniu i wpisaniu localhost
kryr
14.05.2002, 14:10:42
kryr: nie zrobie tego jest zbyt cenna :wink:
zombie
14.05.2002, 15:29:33

Serdeczne dzięki Panowie! Sprawdze to w pozniej.
zombie
15.05.2002, 11:33:02
No i dupa zbita Panowie!
Nie chce mi się zainstalować karta Dial-Up. Błędy jakieś wyskakują. Szlag by trafił. Co robić :?: :?: :?:
ale karte to już pewnie masz zainstalowaną tylko musisz doinstalować
protokół TCP/IP
jak bym miał na czym sprawdzić to bym to zrobił, ale kurcze nie mam więc strzelam
zombie
15.05.2002, 12:04:00
Modem instaluje bez problemów.
Karte instaluje z błędami, a jak "włączam urządzenie", to jest do restartu a potem wyskakują błędy. Kiedy chcę zainstalować protokół, to każe mi instalować, albo poprawiać instalację karty. Pociąć się można.
Seth
15.05.2002, 14:09:35
Cytat
Apache, omniHTTPd, xitami lub foxserv, sam wybieraj ale ja uzywam apache i mysle ze jest najlepszy

Co do foxserv'era to przeciez to ma Apache'a. Foxserv nie jest jakims osobnym serwerem tylko pakietem instalacyjnym.
kryr
15.05.2002, 19:44:27
kilka jajek na glowe bb (bigbilla)
i juz po klopocie...
ściągnij sobie phpdev4 albo nowszego jeśli jest
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.