Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak powinien wyglądać CMS dla firmy...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Future
Co powinno być w takim CMSie?? Hyh.. ja nie mam pomysłów... Wiem, że nie potrzeba tutaj zbędnych bajerów... ale np. edycje działu Kontakt, Oferta, itp. Naprowadzcie mnie troche smile.gif
dr_bonzo
CMS powienien umozliwiac publikowanie (prawie) dowolnej tresci na WWW userom bez znajomosci htmla/php itd.

A tresc zalezy juz od usera, ktory bedzie uzywal tego CMSa. Poprzegladaj strony WWW innych firm i zobacz co zawieraja.
Future
Zamierzam zrobić edyor WYSiWYG... dzięki za odpowiedź....

PS. Czy nie zrazi firmy zapytanie czego dokładnie potrzebują na swojej stronie? cool.gif
Ociu
Powinieneś dostać dokładną specyfikację, czego klient wymaga. Jeśli nie, upomnij się o nią.
dr_bonzo
Cytat
Czy nie zrazi firmy zapytanie czego dokładnie potrzebują na swojej stronie?

To jest podstawa -- oni zamawiaja usluge, a jesli nie wiedza czego chca to tym bardziej skad ty masz to wiedziec.

Cytat
Zamierzam zrobić edyor WYSiWYG

Sa juz gotowe i darmowe, np. HTMLArea.
dag
Cytat(Future @ 2005-06-19 09:27:09)
Czy nie zrazi firmy zapytanie czego dokładnie potrzebują na swojej stronie?  cool.gif

Nie powinno. Spytaj się czy potrzebują jakiś specyficznych elementów. Generalnie system CMS powinien być tak zaprojektowany, aby umożliwiał łatwą i sprawną rozbudowę, skalowność.

EDIT: widzę, że już dr_bonzo Ci odp.
Future
Jeszcze raz dzięki... Fajni goście tutaj są rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.