Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CHMOD
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
woocashek
Mam troche nie typowe pytanko.

Przez pomyłke ustawilem 664 i teraz nic nie chodzi musze zmienic na 705 lub od razu na 777 tyle tylko ze przez ftp nie moge zrobic tego na wszystkie pliki i foldery na raz (nie obsluguje mi CHMOD 777 * ) tylko kazdy plik z osobna. A to duuzo roboty.

Moze ktos z was potrafi napisac prosty skrypt w php ktory to zrobi. ( z pozycji kodu CHMOD na wszystkie pliki na raz jest mozliwy)

albo

Szukam kawałka kodu lub nazwy pliku ktory wykonuje CHMOD w mambo.
Opcja jest dostepna w General Configuration w wersji 4.2 , pozwala na ustawienie dowolnego CHMOD a na wszystkie pliki mambo .

Dzieki z gory.
Kas
Polecam użycie Total Comandera. biggrin.gif
Mikax
A dokładnie t ona dole masz taką ramkę na biały tle tam wpisz CHMOD 777(lub inny 644) i po spacji napisz nazwe pliku np. setup.php biggrin.gif
eunix
Może ja powiem, dokładniej...
Wchodzisz w Total Comandera
=>Klikasz na plik/katalog prawym przyciskiem myszy
=>Wchodzisz w Plik-Zmień atrybuty
=>Pokazuje się okienko, tam wpisujesz w te białe:
777-przeważnie dla katalogów
666-dla plików
Mikax
Dokładniej! Dobrze, że mnie poprawiłeś! biggrin.gif
mitring
Ja polecal FlashFXP ma mozliwosc zmiana CHMOD dla folderow podfolderow i plikow smile.gif mialem duzo programow ale ten dziala najwygodniej niestety nie jest free sad.gif trzeba sie bawic wersja TRIAL.
andruch2001
NIe chcę się spierać ale atrybut w Commanderze to nijak przestawić po prostu prawy klawisz nie działa ...ale rzeczywiście dobry jest ten flash i to robi zmianę hurtowo , szkoda że to trial .

Może mnie ktoś oświeci w którym miejscu przy otwartych oknach Commandera ustawić opcję by klawisz prawy działał ..coś nie chce mi się w to wierzyć a szkoda bo commandera mam pełną wersję .

pozdrawiam guitar.gif
Babcia@Stefa
A ja polecam FileZille jest bardzo dobra, wygodna, prosta w urzyciu biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.