Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php_auth, wylogowanie oraz IE
Forum PHP.pl > Forum > PHP
krysk
Stosuję logowanie z wykorzystaniem php_auth który jest opisany m.in. na php5.pl. Problem pojawia się gdy chcę wylogować użytkownika. Stosuję poniższy kod:

1. <?php
  2. if($_GET['wyloguj'] == &#092;"ok\")
  3. {
  4.  unset($_SERVER['HTTP_AUTHORIZATION']);
  5.  unset($_SERVER['PHP_AUTH_USER']);
  6.  unset($_SERVER['PHP_AUTH_PW']);
  7.  header('WWW-Authenticate: Basic realm=\"Strefa ściśle tajna\"');
  8.  header('HTTP/1.0 401 Unauthorized');
  9.  include('./inc/error.php');
  10.  die;
  11. }
  12. ?>

Pod FF działa bezproblemowo, klikam pod IE - oczywiście nie działa. Wg. manuala php.net trzeba zwracać uwagę na drobne szczegóły - zwracałem na nie uwagę - ale dalej jest coś nie tak. Może jakieś świeże oko zauważy błąd winksmiley.jpg Ewentualnie wskaże drogę którą powinienm podążać w celu znalezienia rozwiązania winksmiley.jpg
Baki
A nie wypluwasz wczesniej jakiegos napisu na stronie przed poslaniem tych headerow questionmark.gif

(nie moze byc nawet pustej linijki)

jesli masz wlaczone wypluwanie wszystkich bledow i ostrzezen (najlepiej wlacz na chwile)

sprawdz czy nie dostajesz komunikatu "header alredy sent.."

czy cos w tym stylu..

pozdrawiam
krysk
Problem w tym, że nie. Po kliknięciu w wyloguj pojawia się nawet komunikat logowania ale po kliknięciu w anuluj pojawia się informacja wylogowaniu - czyli tak jak chciałem... ale... zmienię tylko ścieżkę w przeglądarce i wszystko dalej działa.

Podobny problem jest z Operą - świeżo testowane.
Baki
Opera akurat ma bardzo mocne cachowanie...
moze wczesniej wyslij jakis header o koniecznosci odswierzenia strony a nie pobrania z cache'u

przyznam sie ze ja raczej korzystam z wlasnoreczego systemu logowania..

bo wydaje mi sie pewniejszy, a poza tym taka metoda z jakiej korzystasz wysyla hasla niezakodowane..

pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.