Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] www.ryj.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
xfor
Witam,

Niedawno uruchomiłem system aliasów pod adresem Ryj.pl.
Będę wdzięczny za ocenę serwisu i wasze cenne rady co zmienić, poprawić itp.
Jak oceniacie serwis w stosunku do konkurencyjnych systemów aliasów?
Proszę też o ocenę grafiki.

Za oceny z góry dziękuje.
Vertical
Alias jak alias... ważne, żeby działał poprawnie. W tym przypadku działa. Jeśli chodzi o layout strony, to wg mnie jest zbyt prosty. W menu "najnowsze aliasy" powinno być osobne pole tekstowe z nagłówkiem (i z jakimś background-image) i osobne z tekstem, ale poza tym jest ok.
strife
Jak dla mnie trochę zbyt zielono, na Operze mam duży odstęp po prawej stronie, przez co pojawia się dolny suwak. Do reszty mam takie zdanie jak @Vertical, alias jak alias.... winksmiley.jpg
Speedy
Fajna domena biggrin.gif .
ostatnio musi być popyt na ciekawe domeny... niedawno było syf.pl , teraz ryj.pl tongue.gif
Ogólnie sympatycznie to wygląda.
Jeśli mam się czepiać od strony technicznej, to strona nie jest zgodna z w3c.
Poza tym, jeśli chodzi edycję domeny (META-tagów) powinieneś zastosować w skrypcie odczytującym formularz funkcję stripslashes , bo widać slashe przed apostrofami i cudzysłowami (przynajmniej w znacznikach title, bo tam mi wyskoczyło) winksmiley.jpg .

Pozdrawiam.
xfor
Cytat(Speedy @ 2005-06-29 01:45:17)
Poza tym, jeśli chodzi edycję domeny (META-tagów) powinieneś zastosować w skrypcie odczytującym formularz funkcję stripslashes , bo widać slashe przed apostrofami i cudzysłowami  (przynajmniej w znacznikach title, bo tam mi wyskoczyło) winksmiley.jpg .

Pozdrawiam.

Dzięki Speedy, zaraz to poprawie.
kowal1122
mnie się dosyć podoba tylko troche za zielonkawo...
xfor
Okazało się, że to nie problem stripslashes - to już było wcześniej w skrypcie.
Problem dotyczy wyświetlania w elemencie html <input> - nie potrafi
wyświetlić tekstu w cudzysłowiu. Dlatego tylko w title był ten problem.
Aby to obejść zamienię <input> na <textarea>.
revyag
Śmiać mi się zachciało jak przeczytałem o tych aliasach, to od razu plus, bo człowiek wtedy inaczej patrzy na stronę smile.gif
Co do designu, zdecydowanie za dużo zieleni. Poza tym oddziel wyraźniej stopkę od reszty strony bo zlewa się z całością, ale to przez to jest zbyt zielono smile.gif
xfor
Dziękuje za wszystkie informacje o problemach.

Strona już jest zgodna z W3C i CSS - dzięki Speedy.
boya
ryj...skojarzenia ze świnią...więc zamiast zielonego dałbym różowy...tak róż maciczkowy laugh.gif...pomysl swietny smile.gif
dag
Tak jak @boya dałbym raczej różowy ;-) Mógłby być troszkę "bardziej zielony lub różowy" ;-) Jest zbyt pastelowy...
xfor
Jeszcze raz dziękuje wszystkim za opinie.
Na stronie Ryj.pl dodałem kilka narzedzi on-line:

Generator META tagów
Kalkulatory (przelicznik jednostek, prędkości przesyłu pliku)
Konwerter IP <-> domena
Test poprawności tagów HTML
Analizator znaczników META Keywords

Ciekaw jest waszych opini na ten temat.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.