Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: export bazy MySQL do pliku txt
Forum PHP.pl > Forum > PHP
john_doe
Czy istnieje mozliwosc exportu bazy do pliku *.txt i super by bylo zeby dane w tym pliku byly jakos fajnie poukladane?

pozdro600 smile.gif
SoulRipper
phpmyadmin ma mozliwosc dumpowania struktury oraz danych bazy do plikow.
Wpisy sa w postaci zapytan sql, czyli potem mozesz to wkleic spowrotem w innym mijescu i masz odtworzona baze :]
kszychu
phpMyAdmin ma taką opcję. Oprócz tego co napisał mój przedmówca jest jeszcze możliwośćzrzutu danych do postaci CSV, z dowolnie wybranym separatorem.
jacu
a jeśli chcesz we własnym skrypcie tworzenie zrzutu bazy danych - też da się zrobić - potrzebowałem tego kilka dni temu i bez większych problemów znalazłem to gdzieś na forum - poszukaj smile.gif
john_doe
Witam wszystkich ponownie.
Jestem początkującym "forumowiczem" i przepraszam ze zalozylem ten temat jeszcze gdzie indziej.
Uzywam KRASNALA i kurcze nie widze tego phpMyAdmin. MySQLAdmin owszem jest ale PhpMyAdmin chyba wyszedl na taras hehe
Takze musze prosic o instrukcje jak "chlopu na wsi" smile.gif

Przeprosiny przyjęte, tylko żeby mi to było poraz ostatni, bo inaczej będą się sypały ostrzeżenia biggrin.gif
a żeby nie było więcej takich wpadek zapoznaj się z całym regulaminem
---
nospor
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.