Na poczatku przepraszam za brak oddzewu ale od dnia w ktorym rozpoczalem ten temat nie moglem wogole wejsc na php.pl, ....czy byl jakis pad serwera...
Przez te dni gdy php.pl bylo [moze tylko dla mnie :?: ] nie osiagalne, kombinowalem i rozwiazalem ten problem, dodajac:
header("Cache-Control: no-cache, must-revalidate");
..dane do formularza wpsiywalem tak ze pierwsze przypisywalem pobrane dane do zmniennych:
while($row = mysql_fetch_array($result))
{ $chng_name=$row['name'];$chng_surname=$row['surname'];$chng_adress1=$row['adress1'];$chng_adress2=$row['adress2'];$chng_zip1=$row['zip1'];$chng_zip2=$row['zip2'];$chng_city=$row['city'];$chng_phone1=$row['phone1'];$chng_phone2=$row['phone2'];
}
i pozniej w pliku skin:
<input tabindex='1' class='input_name' type='text' name='chng_name' value='".$chng_name."'>
Cytat
Dzieje się tak tylko na tej podstronie?
Czy na stronach gdzie nie korzystasz z BD też tak się dzieje?
Dzialo sie tak tylko na tej stronie poniewaz tylko w niej dane byly automatycznie ladowane do formularza razem ze strona, czyli faktycznie przegladarka cachowala strone o adresie np.
chng_pdata.php?id=1
i pozniej ja ladowala z pamieci przy nastepnym otwarciu. Jezeli wywolywalbys strone o
chng_pdata.php?id=2 to wyswietlil by ja prawidlowo o ile wczesniej nie wylowywales ja juz z tym parametrem [id=2]
Na innych stronach dlatego bylo ok poniewaz dane ladowalem w wyniku submita formularza metoda POST tak wiec tego przegladarka nie moze scachowac.
Ta metoda z headerem ktora podalem jest dobra bo przynajmnie jest niezalezna od ustawien przegladarki.
dzieki i pozdr
lele