Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP i RS232
Forum PHP.pl > Forum > PHP
valhard
Witam

mam pytanie: czy istnieje możliwość obsługi urządzeń podłączonych do COM(RS232) z poziomu php questionmark.gif
Ive
skoro php dziala po stronie servera to ja szczerze watpie w to by samo php potrafilo nad czyms zapanowac w komputerze uzytkownika. Natomiast jesli php polaczylbys z jakims innym jezykiem programowym to moze wtedy cos by sie udalo... tyle z mojej strony... x]

---
nie karccie mnie jak zle napisalem ale z mojej wiedzy tak wynika haha.gif
TomASS
Oczywiście, że istnieje, czy to, że działa po stronie serwera to coś zmienia? Serwer nie może mieć RS232? Już sam fakt, że niektórzy potrafią wczytywać dane z czytnika kodów paskowych bezpośrednio przez php (ja nie wiem jak). Podejrzewam, że przydantne mogą być funkcje socket.
valhard
chodzi mi o aplikacje działającą po stronie klienta. nie musi to być koniecznie php ale chodzi o portal napisany w tym języku.
TomASS
Z tym to na pewno będzie gorzej. Poszukaj tak jak mówiłem materiałów o php i czytnikach kodów kreskowych lub o telefonach komórkowych podłączanych do RS232. Kiedyś się tym bliżej interesowałem i były przykłady w php. Jak coś znajdziesz to daj znać. Powodzenia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.