Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: IIS - logowanie
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Orel
Mam problem z połączeniem się z bazą MSSQL. Po wydaniu polecenia:
$sql = mssql_connect ("nazwa_serwera") or die ("Nie moge polaczyc sie z
serwerem);

php wyrzuca blad:
Login failed for user 'NT AUTHORITYANONYMOUS LOGON'.

Nie mam dostepu do konfiguracji tej bazy ale z tego co wiem to zostala ona tak skonfigurowana aby nazwe i haslo uzytkownika pobierala z logowania sie do systemu. Opcje: mssql.secure_connection mam ustawina na On.
Poprzednio mialem serwer Apache i wszytko dzialalo bez problemu. Może jest to kwestia odpowiedniego ustawienia IIS?
Seth
Musisz ustawic usera na strone, ktory bedzie mial odpowiednie prawa do servera MSSQL.

__
Ustawia sie w: Control Panel>ADministrative Tools>Internet Information Services. Potem z lewej wybierasz swoja strone. Klikasz prawym i z menu dajesz Properties. Pozniej zakladka Directory Security. Ramka Anonymous access and... i Edit <--- tam ustawiasz sobie usera, ktory dziala jako ta strona.
Orel
A mógłbys napisać jak to zrobić? Ja jestem kompletnie zielony jesli chodzi o IIS i MSSQL. Ja mam mozliwosc konfiguracji jedynie IIS i tylko mojej bazy (nie calego serwera SQL).
Seth
Tak jak wyzej podalem mozesz ustawic login i haslo na strone. Ustawiasz, wiec na takie, ktore jest zgodne z Twoim loginem i haslem do bazy.
Sprobuj tak zrobic jak Ci podalem we wczesniejszym poscie i ustaw logini haslo zgodne z baza danych.
W ASP to dziala, wiec i z php powinno.
Orel
Zrobilem. Czyli:
$sql = mssql_connect ("serwer", "login", "haslo")

ale i tak pokazuje sie taki sam komunikta. Dopiero po ustawieniu:
mssql.secure_connection = Off

pokazuje:
Login failed for user 'login'
Seth
Nie ustawisz w funkcji polaczenia z baza loginu i hasla (jezeli chcesz miec logowanie z wykorzystaniem NT)... ustawiasz to w opcjach strony w IISie. Tak jak Ci podalem w panelu sterowania.
Orel
Już ustawilem. Niestety to nic nie pomogło.
Za to pomoglo cos odwrotnego. Nie nadalem zadnych praw dla dostępu anonimowego:)
Dzieki za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.