Witam.
Przeczytałem większość postów odnośnie cms'ów, zawartych na tym forum i mam jeszcze większy mętlik w głowie, niż przed rozpoczęciem lektury.
Idąc za poradą jednego z adminów zadałem stosowne pytanie i mam nadzieję na konkretną odpowiedź.
Moje wymagania są następujące:
- CMS musi być darmowy także dla komercyjnych zastosowań,
- Serwis tworzony za jego pomocą nie będzie bardzo rozbudowany ( 20 - 25 podstron )
- Potrzebuję:
-- system newsów, które będą mogli dodawać "zieleni" użytkownicy, po uprzednim zalogowaniu,
-- różne poziomy dostępu, dla powiedzmy 5 - 6 grup użytkowników,
-- wtyczka umożliwiająca aktualizowanie kanału RSS, gdy tylko pojawią się jakieś newsy,
-- skłaniałbym się w stronę użycia SQL'a, ze względu na dodatkową obróbkę danych przez zewnętrzne programy,
-- łatwa możliwość współpracy z RRDTool ( nie wiem czy czasem nie lepiej robic to w bashu ) ( ogólnie chodzi o tworzenie różnych rodzajów statystyk),
-- dodawanie danych następowało by raz, a generowane były by strony zarówno zwykłe HTML, jak też i WAP i dla urządzeń mobilnych z lepszymi przeglądarkami ( XML ? ),
-- łatwa możliwość ( odpowiednia wtyczka ? ) późniejszego uruchomienia płatności ( via SMS, karty kredytowe, mTransfer itp. ) czyli jak sądzę odpowiednia współpraca z allpay.pl,
-- panel informacyjny, dla każdego posiadającego konto użytkownika, informujący o stanie jego konta ( przy jednoczesnym zautomatyzowaniu długości ważności konta w odniesieniu do czasu wpłaty i ilości wpłaconych środków ),
-- możliwość samodzielnego wyboru przez użytkowników, w swoim panelu administracyjnym, subskrypcji mailowej interesujących ich informacji.
- dobrze by było aby owy CMS miał możliwość pracy na popularnych serwerach, jakie oferują firmy hostingowe ( czyli brak zapotzrebowania na jakieś nietypowe biblioteki ) ale nie jest to niezbędną koniecznością, jeżeli powyższe będą spełnione to mogę pokusić się o ewentualny droższy hosting.

Mając na uwadze powyższe i po przeczytaniu postów z archiwum skłaniał bym się ku PostNUKE ewentualnie CORE ( z nastawieniem raczej na ten pierwszy ), ale prosiłbym o ewentualną korektę moich rozważań.

Pozdrawiam
sawic