Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co zamiast header'a
Forum PHP.pl > Forum > PHP
chomiczek
Hej, mam taki problem, a mianowice zdarza się, że podrzebuje przeładować stronę pomimo tego, że wcześniej został już przesłany nagłówek, normalnie korzystałbym z funkcji header(), ale w takim przypadku sie nie da :/

Podobno jest funkcja która działa w prawie identyczny sposób jak header, ale nie zwraca uwagi na wysłany nagłówek.

Póki co musze/stosuje window.location.replace no i z wielu względów nie jest to dobre :/
crash
A dlaczego nie zastosujesz buforowania?
mike
Jeśli masz zamiar/potrzebę użyć header() ale nagłówki już zostały wysłane to znaczy tylko jedno ...
... masz źle zaprojektowanę aplikację. Postaraj się ją tak przebudować żeby nie mieć takich dylematów.

Buforowanie, o którym wspomniał ~crash jest obejściem problemu, ale nie jego rozwiązaniem.
chomiczek
Hmm.. no problem jest taki, ze jest to kod 'w spadku' (niestety) i nie mam sensu pisać go od nowa.. buforowanie?? Czyli??
Fipaj
czyli patrz do manuala :/ leń!

ob_start
ob_flush
ob_end_flush

...
chomiczek
Dokładnie o to mi chodziło.. a co do lenia.. nie do końca tak.. bo nie do końca wiedziałem czego szukać.. Dzięki za pomoc!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.