Mam w pliku kod:
Kod
<form:text size="15" name="text_id" validate="not_empty:Pole musi być wypełnione !; is_int:Pole musi być liczbą !;" assignError="text_id_error_empty;text_id_error_int;">
I chciałbym wyciągnąć sobie atrybuty tego znacznika (czyli size to 15 name to text_id itp.)
Napisałem sobie wyrażenie regularne:
<?php preg_match_all('/<form:(text|submit) (.+?)="(.+?)"?>/si', $Form, $FormElementAttributes, PREG_SET_ORDER); ?>
I w przeglądarce otrzymuje kod:
Kod
Array
(
[0] => Array
(
[0] => <form:text size="15" name="text_id" validate="not_empty:Pole musi być wypełnione !; is_int:Pole musi być liczbą !;" assignError="text_id_error_empty;text_id_error_int;">
[1] => text
[2] => size
[3] => 15" name="text_id" validate="not_empty:Pole musi być wypełnione !; is_int:Pole musi być liczbą !;" assignError="text_id_error_empty;text_id_error_int;
)
)
(
[0] => Array
(
[0] => <form:text size="15" name="text_id" validate="not_empty:Pole musi być wypełnione !; is_int:Pole musi być liczbą !;" assignError="text_id_error_empty;text_id_error_int;">
[1] => text
[2] => size
[3] => 15" name="text_id" validate="not_empty:Pole musi być wypełnione !; is_int:Pole musi być liczbą !;" assignError="text_id_error_empty;text_id_error_int;
)
)
Niestety nie wiem jak zmodyfikować to wyrażenie aby wyciągało wszystkie dobrze a nie tylko pierwszy atrybut a reszte wrzucić w wartośc tego atrybutu.
Pozdrawiam