Witam, aby zwiększyć bezpieczeństwo i stworzyć jakiś swoj sposob obslugi sesji postanowiłem zrobic klase wręcz identyczną z tą z książki PHP5.Zaawansowane programowanie. Po zmianie obsługi bazy z PgSQL na MySQL i kilku innych problemów, przez które orginalna klasa z ksiazki nie chciala dzialac postanowiłem wybróbować tą obsługę sesji.

est.php' target='_blank w ktorym wykorzystuję klasę

Oto plik klasy obslugi bazy danych

Oto plik klasy do obsługi sesji

i teraz mam problem, bo według mnie jeżeli już wcześniej zainicjowałem sesję to po kolejnym "wejściu" klasa powinna pobierać automatycznie zmienne lokalne klasy 'usersession': user_id i logged, a tak sie nie dzieje ( no w sumie wiem dlaczego, bo ten "mechanizm" chyba nie jest w taki sposob jaki powinien by być zaimplementowany -> z tym dam sobie raczej radę, chociaż chętnie posłucham jakiejś propozycji ). Natomiast dziwi mnie to że przy kolejnym wejściu na stronę za każdym odświeżeniem tworzony jest nowy identyfikator, a do tego wszystkie przeterminowane sesje są dalej w bazie - a po godzinie powinny byc juz usuniete :/.
Proszę o pomoc, moze jakos przebudować konsturktor, czy cos ? czekam na sugestie... dlaczego klasa nie działa jak powinna