Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sesja - zamknięcie sesji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Lesta
Mam potrzebę zorganizowania zamknięcia sesji wraz z usunięciem wpisu w bazie danych i wylogowywania użytkownika , który zamiast kliknąć "wyloguj" zamyka przeglądarkę.
Chodzi o to , że w momencie logowania dane o sesji wprowadzane są do bazy i przy poprawnym (normalnym) wylogowywaniu usuwane. Ma to służyć niedopuszczeniu do zalogowania do panelu administracyjnego jeśli już ktoś jest zalogowany.
Jeśli ktoś ma na to pomysł lub zna lepszy sposób,żeby to zorganizować, to będę wdzięczny!
Pozdro!!!
gam3r
myślę że można by pokombinować i stworzyć własny session handler, który by te wszystkie operacje obsługiwał ( przy otwieraniu sesji sprawdza czy ktos juz nie jest zalogowany na to konto , usuwa sesje po np. 10 minutach nieaktywności itd..) sam właśnie walczę z tym i mam problemy sad.gif gdzieś tutaj na forum takie tematy były np. najki pisał o problemie ze swoim session handlerem, w książce PHP5. Zaawansowane programowanie też taki mechanizm został napisany..., masz też na www.php.pl artykuł o session handlerach wiec masz w czym wybierać , oczywiście jeszcze google są winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.