mam sobie kontroler, który po otrzymaniu adresu $_GET np. action=newslist - coś tam wczytuje z bazy, jednakże ja go includuję do pliku index.php i nie dostaje on argumentu do wykonania. Co mam zrobić, aby domyślną akcją jaką on wczyta będzie default.action.php
Oto kod kontrolera:
<?php require_once('index.conf.php'); require_once('lib/core/ModelAndView.class.php'); try{ $action_to_run = $_GET['action']; if ($action_to_run != ''){ $action_file_name = DIR_ACTIONS.'/'.$action_to_run.'.action.php'; require_once($action_file_name); $actionclassname = $action_to_run.'action'; $actioncontroller = new $actionclassname(); $mv = $actioncontroller->processRequest(); if($mv!=null){ require_once(SMARTY_DIR_LIB.'/Smarty.class.php'); $smarty = new Smarty(); $smarty->tempalte_dir = SMARTY_DIR_TEMPALTES; $smarty->compile_dir = SMARTY_DIR_TEMPALTES_C; //$smarty->debugging = SMARTY_DEBUG; $smarty->assign($mv->getModel()); $smarty->display($mv->getView()); } } else{ throw new Exception("Brak pliku akcji '$action_file_name' do uruchomienia!"); } } else{ throw new Exception("Brak akcji do uruchomienia!"); } } catch (Exception $e){ } ?>