Googlując i testując różne rzeczy doszedłem do wniosku, że XMLHttpRequest to jedyne wyjście niestety na dzieńdobry natknąłem się na problem którego przez cały dzień nie mogę obejść.
Przykład ze strony est.html' target='_blank
Zmieniłem tylko jeden maleńki element "makeRequest('test.html')" na "makeRequest('test.php')" a w test.php wpisałem jedynie coś takiego:
<?php ?>
No i teraz zaczęły się wrotki. Pod FF, Operą i Konquerorem wszystko, ładnie pięknie czyli co klikne to zmienia się czas. Natomiast problem pojawia się przy IE. Czas nie chce się zmieniać!:/ Cały czas mam tą samą date.
Rzecz w tym, że ja chce przy pomocy XMLHttpRequest odpytać skrypt php który odpyta baze danych i powiedzmy w postaci tablicy przekaże dane do JS a ten stworzy z tego dynamicznie pięknie tabelke. Wiadomo, że jeśli teraz ktoś doda coś do bazy to przy takim zachowaniu IE ten ktoś nie zobaczy zmian:/
Ktoś pomoże?
Zastanawiałem się też nad innym rozwiązaniem ale jakoś nie mogłem znaleśc nigdzie przykładów. Słyszałem, że podobny efekt można uzyskać przy pomocy fake <script> tag do którego możnaby np. ładować funkcje js (albo np. dane) którą później możnaby użyć spokojnie na stronie. Niestety nie natknąłem się na żaden dobry przykład. Może ktoś coś takiego widział?
Bardzo proszę o pomoc bo cały dzień na to straciłem a potrzebuje to rozwiązanie bardzo pilnie.
[EDIT]
Ech sam sobie odpowiem: http://advajax.anakin.us/index-pl.htm#a5
Przepraszam, za tego posta ale tak to już bywa jak człowiek coś przegapi i przez to się cały dzień męczy:/