Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [mysql] problem z pobraniem bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
kosheen2k
Witam! Mam mianowicie taki "problemik":

Mam na serwerze phpMyAdmin'a, baze danych, ktora po oszacowaniu i zliczeniu wszystkiego zajmuje ~65MB.

Problemem jest to, ze w phpMyAdmin'ie jest ustawiony bufor danych na 2MB : /
Podczas zrzucania bazy danych do pliku wywala mi komunikat ze przekroczono dopuszczalna wielkosc buforu pliku i zapisuje mi plik ale ok. 400kb.

Wczesniej mialem dostep do hosta poprzez SSH i moglem sobie spokojnie zrobic to komenda mysql_dump, a teraz kiedy probuje nawet podlaczyc sie poprzez jakis programik do administracji MySQL'em (spod Windy) to caly czas mam error : /

Albo connection timed out, albo connection refused.
Wiec portal sobie dziala bez problemu komunikuje sie, zapisuje rekordy, odczytuje itepe, ale jak chce zgrac cala baze na dysk to nie moge.

Czy ma ktos jakis inny pomysl jak zgrac ta zakichana baze danych?

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam
mhs
Najlepiej byłoby się podłaczyć jakimś programem (przyda się wówczas możliwość zdalnych połączeń) i zrobić dumpa bazy danych (lub też przez ssh jak pisałeś). Może napisz - pogadaj z administratorem serwera by zrobił za Ciebie dumpa lub odpowiednio skonfigurował serwer i udostępnił Tobie taką możliwość.
kosheen2k
No właśnie nie ma takiej możliwości jak podłączenie sie pod serwer zdalnie. Wg mnie trzeba by było przeskanować serwer i zobaczyć, który port jest portem MySQL'a i tyle...

Dzięki za odpowiedź.

BTW: Admin to człowiek nie ogarnięty. blink.gif

Edit: przeskanowałem serwer i nawet nie ma otwartego portu dla ssh (23) lub mysql(3306) - najprawdopodobniej miał już dość tworzenia kopii zapasowych stron internetowych i po prostu wyłączył dostęp z zewnątrz... druga sprawa, apache i mysql mogą się przecież łączyć przez socket'y więc będą działać bez problemu, nawet gdy nie są widoczne z zewnątrz : /

I co ja mam zrobić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.