Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zrzut z Firebird do Mysql
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
mattie
Witam.

Mam pytanie dotyczące bazy danych Firebird.
Jest ona częścią pewniej aplikacji której szczegółów działania nie da się poznać:)
Mozna tylko przypuszczać że została tam wykorzystana wersja embedded.
Porzebuję wyciągnąć z niej wszystkie dane zawarte w tabelach.
Sam jeszcze bazy nie słyszałem ale od gościa który się nią zajmuje dowiedziałem się że przyjmuje da się wykonywać skrypty mysqla.
Zastanawiam się więc czy zadziała polecenie

select * into outfile ...

to by załatwiło mi sprawę bo dostanę wszyskie dane.
Nigdy nie miałem do czynienia z tą bazą stąd moje pytanie.

Może ktos ma inny pomysł jak mogę wyciągnąć te dane tym bardziej że później moja aplikacja oparta na mysql powinna dostawać zrzut z firebirda codziennie.

Za każdą poradę z góry dziękuję.
Pozdrawiam
SongoQ
A narzedzia import/export to nie istnieja?
mattie
Od administratora tego programu słyszałem że żadnym nie da się zrobić tego takimi narzędziami jak IBconsole stąd moje pytanie.
Dostałem informację taką informację i staram się dopytać sam nie do końca wierzę w to co on mówi a bazę zobaczę dopiero we wtorek.

Postanowiłem więc zebrać informacje....
SongoQ
Cytat
Od administratora tego programu słyszałem że żadnym nie da się zrobić tego takimi narzędziami jak IBconsole stąd moje pytanie.

A to niby czemu? Czy to moze byla odpowiedz nie da sie i tyle (hehe).
mattie
Podejrzewam, że coś w tym prawdy może być chociaż jak zaproponowałem to rozwiązanie z kwerendą to powiedział że nigdy takiego czegoś nie robił więc....smile.gif
Sam mam zobaczyć tą bazkę we wtorek to się wszystko okaże.
Program w którym jest ta baza pewnie jako moduł jest zastrzerzony prawami autorskimi i myślę na ile będę mógł się do danych dobrać dlatego zaproponowałem wyciąganie danych kwerendą bo o to na bank firma która go napisała nie będzie się złościć.
Myślę że nie jest to taki zły pomysł tym bardziej że trzba będzie codziennie robić taki zrzut..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.