Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ukrycie plikow
Forum PHP.pl > Forum > PHP
swiety
hej, chcialem dodac na strone pare swoich muzyk, no ale nie chcialbym zeby ktos podbieral mi w latwy sposob pomysly, wiec chcialem je jakos zabezpieczyc przed mozliwoscia sciagniecia, chodzi mi o to zeby plik mozna bylo odsluchac w jakims playerze, nie mam narazie pojecia jakim i jak by sie mialo to odbyc, ale zeby nie mozna bylo sciagac pliku, ma ktos moze jakis pomysl jak mozna to zrobic, z gory dzieki
piczu
znajdz jakis player we flashu
nasty
Zrob tak jak robia najwieksze koncerny z dzwakami do komurek: nagraj na ta muzyke jakis twoj text: np: ten plik zostal (sciagniety, skradziony,itp) z strony www.twojastrona..... i napewne nikt tego nie bedzie chcial sluchac na okraglo ... biggrin.gif
swiety
z tym nagraniem to nie jest takie glupie, chyba nawet skorzystam, player flash i to, tak dla pewnosci, wielkie dzieki
dtb
nasty_psycho: a co za problem wyciac z w utworu kawalek z nagraniem?
nie ma skutecznej metody. player we flashu to wg. mnie najlepsze rozwiazanie, ale jak ktos sie zna, to moze przechwycic dzwiek idacy do glosnikow i go nagrac... to tak, jak z blokada zaznaczenia tekstu na stronie: jak ktos sie uprze, to i tak postawi na swoim.
Lethys
Moim zdaniem lebszym sposobem jest ten numer z nagraniem bo z flasha bardzo latwo przechwycic np. chocby poprzez program "Sothink SWF Decompiler"
mike
Cytat
' date='13.06.2006, 20:41 ' post='265621']
Moim zdaniem lebszym sposobem jest ten numer z nagraniem bo z flasha bardzo latwo przechwycic np. chocby poprzez program "Sothink SWF Decompiler"

Nieprawda. Przechwyć coś: video.google.pl
Jeśli swf zasysa dane i je streamuje to taki decompiler nie nadaje się do niczego.
Lethys
no akurat z video.google jest latwo , sciagasz na pulpit plik ( rozszerzenie google ) otwierasz notepadem i masz link do pobrania biggrin.gif ale np. z yourtube.com bylo by juz gorzej guitar.gif
nasty
Cytat
jak ktos sie uprze, to i tak postawi na swoim.

to prawda, ale
1) jak se wytnie ten kawalek to nie biedzia mial utworu tylko jego kawalek tongue.gif
2) gdyby byly zabezpieczenia przed kopiowaniem to by nie bylo crack-ow, eMule a calej smietanki... cale piractwo by nie istnialo.
a jedniak istnieje, bo nie da sie 100% zabezpieczyc danie.. bo :
zakodowac? -> zeby ktokolwiek mogl to sluchac to musi to najpierw odkodowac (jak? niewiem ale musi!) a "uparci" ludzie znajda sposub aby to odkodowac bez browsera...
di_kamilo
Spakuj w rar na hasło smile.gif
Kreton
Osobiście złozył bym kawałek ale w srodku utworu przyciszyl kanał głowny i wprowadził jakas prezentacje np. Ten utwor jest sciagniety z .... Task jest to na audycjach internetowych gdzie wcina sie DJ a podkład jest ściszany. Czegoś takiego nie wytniesz, bo nie masz studia do karaoke biggrin.gif nawet gdybyś miał to watpie zeby bylo możliwe usunięcie takiego głosowego komentarza.
nasty
Cytat
Spakuj w rar na hasło

Jaki to ma sens i tak user bedzie mial utwor.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.