Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [xhtml] Mailing
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
papuas
Witam,

Proszę o ocenę poprawności kodu/sposobu kodowania w poniższym mailingu:

http://www.autentika.pl/mailing/mailing.html

Czy ktoś zauważa tu coś, co może skutecznie uniemożliwić jego wysyłkę? Staram się udowodnić, że jest ok, ale być może rzeczywiście coś spartoliliśmy...

Zaznaczam, że wiele mailingów już za nami i nigdy nie było kłopotów. Sęk w tym, że ten jest testowany albo jako załącznik do maila wysyłanego ze Outlooka, albo jako na żywca wklejany kod HTML (wstaw-html). No i podobno nie działa, nei dochodzi, nie wyświetla. Obrazek ma być wyświetlany z zewn serwera.

Co może być nie tak?

P.S. Wiem że tekst jest na obrazku, życzenie klienta.
mike
Cytat(papuas @ 12.08.2006, 12:24 ) *
Proszę o ocenę (...)

W takim razie przenoszę z Przedszkola na Oceny.
nospor
Cytat
Proszę o ocenę poprawności kodu
blinksmiley.gif
A gdzie tam mailing jest? POkazales nam jakis obrazek o jakiejs promocji i to wszystko. Moze jakies wyjasnienia?
NetJaro
Cytat
A gdzie tam mailing jest? POkazales nam jakis obrazek o jakiejs promocji i to wszystko. Moze jakies wyjasnienia?

Zajrzyj do źródła.. winksmiley.jpg
nospor
Cytat
Zajrzyj do źródła..
Ja musi dzis sie nie wyspalem... NetJaro oswiec mnie co miales na mysli. Zagladam do źrodla i.... no wlasnie: czego mam szukac? A moze to nowe zadanie na Hackiera roku? winksmiley.jpg

ps: korzystam z Opery smile.gif

edit: aaa, to chodzi o html? To to widzialem smile.gif
NetJaro
Cytat(nospor @ 12.08.2006, 11:34 ) *
Ja musi dzis sie nie wyspalem... NetJaro oswiec mnie co miales na mysli. Zagladam do źrodla i.... no wlasnie: czego mam szukac? A moze to nowe zadanie na Hackiera roku? winksmiley.jpg

ps: korzystam z Opery smile.gif

Nie wiem jak Ty, ale ja tam widzę kod tongue.gif Również korzystam z Opery ;-) Kod dałem na phpfi (żeby tutaj nie zaśmiecać). Chyba o ocene tego kodu chodziło autorowi tematu :-)
papuas
CHodzi o ocenę kodu pod względem ewentualnych kłopotów przy wysyłaniu maila HTML takiej treści. To się nazywa e-mailing - wysyłanie masowej wiadomości:) Skopiuj źródło, wyślij testowo np. do siebie i sprawdź w jakiej formie dojdzie... Drugi sposób to dawać plik html jako załącznik.
SHiP
Mam opere 9, suse 10.1 uruchamiam strone daję view -> encoding -> automatic selection i zamiast polskich znaków pojawiają sie
Kod
Przeczytaj t� wiadomo�� bardzo uwa�nie. W�a�nie teraz rozpoczyna si� przygoda, o jakiej dotychczas czyta�e� jedynie w ksi��kach!

International Paper poka�e Ci drog� do prawdziwej „Wyspy Skarb�w”, a Ty ju� od dzi� mo�esz wcieli� si� w rol� jej odkrywcy. Je�li pod��a� b�dziesz zgodnie ze wskaz�wkami, dotrzesz do bogactw ukrytych na Wyspie.

Takie cuda ;] Oczywiście gdy wyłącze obrazki ;]
Master Miko
Nie wiem czemu w tekście do "International Paper" dajesz tag <BIG>...
Jeśli to nagłówek to H1 bądź H2 będą bardziej poprawne... (jeśli chodzi Ci o samą poprawność logiczną...)

i rozumiem, że ta tabelka służy wycentrowaniu biggrin.gif ?
Seth
Kodowanie znakow to iso-8859-2, a nie jak podales w zrodle HTMLa utf-8.

Co do samego problemu to nei chce mi sie w to bawic, ale kod wyglada ok, wiec moze to lwestia kodowania?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.