Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Funkcja mail
Forum PHP.pl > Forum > PHP
piotpent
Witam

Jak dużo e-maili może wysłać funkcja mail (bez stosowania dzielenia) za jednym razem, adresy pobierane z bazy danych.

Pozdrawiam piotpent
adwol
Cytat
Jak dużo e-maili może wysłać funkcja mail (bez stosowania dzielenia) za jednym razem, adresy pobierane z bazy danych.

Jeden, a ilu może być adresatów to już jest kwestia podsystemu pocztowego serwera ale myślę że dużo (nie ma niestety dokładnej liczby) bo możesz wsadzić wiele nagłówków To, Cc i Bcc.
piotpent
Mam na myśli wysyłanie tej samej treści e-maila do wielu adresatów gdzie adresy pobierane są z bazy.
adwol
Cytat
Mam na myśli wysyłanie tej samej treści e-maila do wielu adresatów gdzie adresy pobierane są z bazy.

No to tak jak Ci napisałem, może ich być wielu ale dokładnej liczby nie podam bo to zależy od serwera.
jono
najprościej umieścić funkcję mail() w pętli pobierającej dane z bazy...
squid
Zdazylo mi sie wysylac maila do 10 000 adresatow i sie wyslalo, to zalezy tylko od tego jaki masz ustawiony na serwerze maksymalny czas wykonywania skryptu i czy mozesz go zminiac dynamicznie (jesli jest ograniczony). Z moich 10 000 maili nie wyslalo sie ok 100 (serwer zwracal komunikaty bledu) ale zrobilem obsluge bledow i w razie niepowodzenia wyslania maila pod dany adres wysylalem jeszcze raz automatycznie i wszystko gralo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.