Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CHAKUJ
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3
reod
http://reod.ovh.org/chakuj/
Gra o pietruszkę, jedyna nagroda to satysfakcja i link na stronie głównej.
Nie psujcie innym zabawy poprzez podawanie odpowiedzi do kolejnych poziomów.
slammer
na 5 poziomie komunikat: "Ta strona jest dostępna tylko dla ADMIN'a!" to błąd czy tak ma być?
reod
Tak ma być, a Ty musisz to rozwikłać :wink:
tiraeth
Wysiadłem przy czwartym.. tam naprawdę nic nie ma :|
dr_bonzo
to ja cienias jestem biggrin.gif zatrzymalem sie na drugim
---
OMG, ale lama -- juz tam wczesniej zagladalem smile.gif

---
4ka -- prosciutka smile.gif -- uzyj mocy Luke
---

bim2: na pewno znajomosc innych takich gier ci pomoze -- bo znasz sposoby rozwiazywania takich zadan
bim2
Nawet, ale widziałem lepsze ;P Dużo juz takich jest. bardzo fajny pomysł z doctype ;]

PS. Przeszłem szybko

Ale z was lamy ;D Ja szybko przeszedłem heh, może przesto że chciałem hacme przejśc w 1 dzień (przeszłem wszystkie części w 1 dzien winksmiley.jpg) Życze pomysłow.
tiraeth
Dobra mam już hasło w 4ce ale za chama nie wiem jak przesłać :|
trucksweb
to ja sie przyznam, ze siedze na 2, 1 to banal dla slepego. dry.gif
bim2
Powiem tlyko że przydaja się wtyczki do FF winksmiley.jpg Np. Web Developer smile.gif ma coś takiego jak Enable Form Fields
Seth
Cytat(bim2 @ 26.09.2006, 18:27:51 ) *
Nawet, ale widziałem lepsze ;P Dużo juz takich jest. bardzo fajny pomysł z doctype ;]

PS. Przeszłem szybko

Ale z was lamy ;D Ja szybko przeszedłem heh, może przesto że chciałem hacme przejśc w 1 dzień (przeszłem wszystkie części w 1 dzien winksmiley.jpg) Życze pomysłow.

Z taka ortografia to dalej niz ta zabawe, w podstawowce (?) nie przejdziesz.
bim2
Tylko na klawiaturze tak pisze ;P A takto mam 3 na dyktandach tongue.gif Staram się ale nie wychodzi mi.

PS> @triateh ja lubię takie gry dlatego znam ich wiele. Ale tu sa unikalne rzeczy. smile.gif
batman
Poziom 5 i wymiękam. Nie mam pomysłu.
Sama gra fajana. Daje popracować szrym komórkom winksmiley.jpg
bim2
5 mhhh Moge pomóc?
batman
Nie będę już sobie włosów z głowy rwał winksmiley.jpg Nie wiem jak pokonać poziom 5. Jest tylko tekst: "Ta strona jest dostępna tylko dla ADMIN'a!". Będę lama i poprosze o pomoc. Najlepiej na PW, by innym nie psuć zabawy winksmiley.jpg
reod
Cytat(bim2 @ 26.09.2006, 19:15:35 ) *
5 mhhh Moge pomóc?

Jejku, to gra dla satysfakcji, a jaka jest satysfakcja jak ktoś odwala coś za ciebie?
tiraeth
Nie mam WebDevelopera (nie działa pod FF2) i nie wiem jak ten durny form odblokować...
batman
@reod
Masz rację. To jest gra dla satysfakcji. Ale obok tego uczucia pojawia się frustracja winksmiley.jpg
A co do WebDevelopera, to nie jest konieczny, by przejść dalej.
PUPI
Bim2 idz poszukać trudniejszej gry skoro tę już "przeszłeś", a nie podpowiadasz innym.
dr_bonzo
tiraeth: zalamka smile.gif. Podpowiedz: wyslij ten formularz telnetem. Zadnego JSa czy WebDevelopera nie trzeba (choc mozna tez z ich uzyciem).
tiraeth
Dobra udało się smile.gif Z tym co miałem problem w Operze, to zrobiłem biggrin.gif Haha smile.gif Przy piątym leże winksmiley.jpg Nie chce przyjąć tego w adresie URL biggrin.gif
Diwi
A ja jak idiota siedze przed 2-gim tongue.gif i nie moge nic wykombinować :/

Pozdrawiam
Turgon
Nie umiem nawet drugiego. Choć wiem, że na pewno z doctype...
tiraeth
W piątym zadaniu jest błąd! (nie wiem czy zamierzony) tongue.gif 6... coś mi na tym obrazku nie pasuje winksmiley.jpg Nie wiec o JAKI chodzi biggrin.gif

HINT HINT HINT tongue.gif questionmark.gif?
PhuyeR
Fajna gra,niestety stoję na 6 poziomie i nie mam pomysłu co dalej.
crash
5 poziom całkiem łatwy jak się ruszy łepetynką, najgroszy jak narazie był ten z funkcją kwadratową biggrin.gif Pustka we łbie po wakacjach, a tu już tuż tuż powrót do całkowania, mekeke tongue.gif Ale 6 jest... Hmm - dziwny? Zbyt głupie i niezrozumiałe podpowiedzi... Brak pomysłów blink.gif
slammer
ależ jestem z siebie dumny laugh.gif rozkminiam teraz poziom 6 biggrin.gif 5 byl niezły brawo dla autora winksmiley.jpg
Cudi
ja długo siedziałem na drugim, chyba jakieś zaćmienie umysłu miałem, że nie zauważyłem tego s... tongue.gif (nie, to nie ten wyraz na s o którym myślisz winksmiley.jpg).

Co do czwartego, to przecież wystaczy copy&paste kodu formularza, zmiana action na pełny url i wywalenie atrybutów disable. Ja się z tym rozprawiłem za pomocą wtyczki FireBug do Fxa, która ma konsole JS.

Teraz myśle nad 5 smile.gif

EDIT: 5 nie było takie trudne winksmiley.jpg Zdecydowanie polecam FireBuga tongue.gif
slammer
5 wymiata, a 6 to omg... tongue.gif moze dlatego ze zmęczony jestem nie moge nic wymyslic tongue.gif niby robie jak trza ale nie idzie

Może troche potu wylanego przed call of duty 2 mnie obudzi... laugh.gif
Synaps
Całkiem niezły stymulator szarych komórek. Rozwiązałem już troche takich zagadek w swoim krótkim życiu ( trytohackme,hackquest itd..) więc zadania nie zawsze mnie zaskakiwały, jednak trzeba było się czasami troche zastanowic.

HINT 4 6 : google is all you need aarambo.gif
bim2
Powiem tylko że gra fajniutka. Niema to jak wytęrzenie szarych komórek. Uwielbiam takię gry smile.gif Jedynie miałem problem z równaniem kwadratowym smile.gif Jestem w GIM i musiał mi kumpel pomóc smile.gif
spenalzo
Najwięcej problemu sprawiło chyba zadanie 2... proste ale nie zauwazylem rozwiazania i myslalem nad nim ponad 1h sad.gif

A teraz utknąłem na 6tym....
kszychu
Dajcie mi na PW jakąś podpowiedź do 2 bo mnie coś trafi! Zaciąłem się sad.gif
dr_bonzo
kszychu: dostales cheat'a smile.gif

Moze mnie ktos naprowadzic na 5ke? co zrobic z tymi danymi, jak je poskladac. Na PW oczywisci.
Ace
tez mam problem na 2 winksmiley.jpg Patrze w to zrodlo i nic nie widze...
babejsza
Też poproszę o podpowiedź do piątki na PW. Nie mam bladego pojęcia o co tu chodzi.
dr_bonzo
To patrz poza To zrodlo.
kszychu
Teraz gryzę się z 5. Miła osoba, która naprowadzi mnie na właściwą ścieżkę może liczyć na moją wdzięczność.
Jojo
No to ja się pochwalę, że już mi się udało przejść wszystkie poziomy winksmiley.jpg Tak dla pociesznia dla wszystkich którzy utknęli na lvl2 ja też najwięcej czasu spędziłem na tym poziomie winksmiley.jpg
nospor
Cytat
Miła osoba, która naprowadzi mnie na właściwą ścieżkę może liczyć na moją wdzięczność.
@kszychu ale mam nadzieje ze nie bedziesz handlowal stolkami, tak jak chlopcy z PIS'u.... nie za mojej kadencji winksmiley.jpg
bim2
Tu toeszkę trzeba pomyśleć. Ja wysłałem PW z pomocą w fomie Moja babcia pieczre łądne Ciastka :| i nie zrouzmiał ktoś, nie będe mówił kto. Jak ktoś chce podpowiedź to na moje PW z opisem lvlu bo nie pamiętam wszystkich smile.gif Nie daje gotowca !
Cudi
Udało się, po tym jak dr_bonzo naprowadził mnie w 6 na pewien plik, potem poszło z górki smile.gif
dr_bonzo
Mi tez sie udalo -- dzieki za pomoc: Cudi

bim2: dzieki za doping smile.gif
Diwi
Dla osoby która zajmuje się wyszukiwarkami internetowymi (czyli np. dla mnie) zadanie 6-te jest banalne i zrobiłem je w około 3 minuty smile.gif

P.S Chyba jestem jednym z pierwszych userów (a może nawet drugim) który poradził sobie z tymi zadaniami bo skończyłem je o 7-nad ranem tongue.gif

Pozdrawiam
tiraeth
Poproszę o info na PW co z tym szóstym, mam już te pliki potrzebne i to co trzeba "dokleić" ale nie wiem jaką wartość tam wpisać (dziwne, ale ten obrazek g... mówi)
Turgon
Niechno... Niech mi ktos da jakąś podpowiedź do tego 2...
bim2
Już poszło pare PW tongue.gif Okazało się że mój brat pisał z innego konta i mówił na PW że nie da odpowiedzi no ale obiecałem więc podpowiedzi są. 6 było fajne ;P ja ten plik już w 1 wykorzystać chaiałem ale nie działał.
siemakuba
Ha! skończyłem :)
numer 5 zdecydowanie zabrał mi najwięcej czasu, ale tylko i wyłącznie dlatego że szukanie niewiadomo jakiego rozwiązania przyćmiło mi te rozwiązanie najprostsze (chociaż może nie najbardziej oczywiste) :)

po uporaniu się z nr. 5 poszło już bardzo sprawnie :)

fajny pożeracz czasu, podoba mi się :)

pozdr.
Turgon
Tylko mały problem... Jak to do jasnej ciasnej równanie się rozwiązuje ? Może jakiś przykład ?
Ace
jakas podpowiedz do 2 na pw? smile.gif
wijet
W 4 mam haslo ale jak wyslac blink.gif , wymiekam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.