Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mime_content_type - coś z serwerem?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
yaro
Witam
Mam problem z funkcją
Kod
mime_content_type();

Napisz głupio ale nie chce działać.
W php.ini mam włączone rozszerzenie mime_magic
Funkcja nic nie zwraca
Pisze tak:
Kod
echo mime_content_type("bleble.html");

Szukałem w manualu, robiłem tak jak tam jest napisane i klapa sad.gif
Mam php 5.1.4 na apachu 2

Co mam jeszcze zrobić żeby to działało?
kalu111
dopisuje sie do watku, u mnie tez na windowsie nic nie zwraca exclamation.gif!!!!
strife
Cytat(kalu111 @ 18.06.2007, 16:46:50 ) *
dopisuje sie do watku, u mnie tez na windowsie nic nie zwraca exclamation.gif!!!!

A pokazuje Ci jakiś błąd, może masz raportowanie błędów bądź wyświetlanie błędów wyłączone?

1. <?php
  2. var_export( mime_content_type('plik.txt') );
  3. ?>
kalu111
zwraca mi false :|
phpion
Odświeżam topic bo mam identyczny problem.
Dodałem ścieżkę mime_magic.magicfile do php.ini i teraz wywala "Fatal error: Call to undefined function mime_content_type()".
Co z tym fantem zrobić? Jak poprać typ pliku?
em1X
przestań używać tej funkcji i skorzystaj z PEAR Fileinfo
specialplan
Za manualem:

This function has been deprecated as the PECL extension Fileinfo provides the same functionality (and more) in a much cleaner way.

I pozamiatane smile.gif
sobstel
deprecated, co nie znaczy, że nie ma (nawiasem mówiąc fileinfo ma być bundled od php6). z manuala: "You must compile PHP with the configure switch --with-mime-magic to get support for mime-type functions. The extension needs a copy of the simplified magic file that is distributed with the Apache httpd."
specialplan
Wiem, co to znaczy. [doh!]. Chodziło mi raczej o to, by stronić od jej używania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.