Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: IE7....
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
loozaque
Witam,

Czytająć ten artykuł trochę ciśnienie mi się podniosło...

---------------------------------------------------------
Jednocześnie przedstawiciele Microsoft przyznają, że niektóre witryny muszą zmodyfikować swoją konstrukcję i wzywają webmasterów do jak najszybszego zapoznania się z wymaganiami IE7 oraz dostosowania serwisów.
---------------------------------------------------------

A jakież to IE7 może mieć wymagania poza standardami? (www.w3.org)

Jak już IE chce mieć swoje udziwnienia, to takie żeby nie były szkodliwe (np. kolorowe paski przewijania), ale ja już widzę, że jedna strona która jest w 100% zgodna z validator.w3.org źle się wyświetla w tym shicie.

Co prawda nie ma jeszcze ostatecznej wersji, ale co sądzicie o tym wynalazku?
Aktualnie w PL używa jej 65.4% (dla IE6) ludzików sadsmiley02.gif
sticker
Cytat(loozaque @ 9.10.2006, 14:09:14 ) *
A jakież to IE7 może mieć wymagania poza standardami? (www.w3.org)

Jak już IE chce mieć swoje udziwnienia, to takie żeby nie były szkodliwe (np. kolorowe paski przewijania), ale ja już widzę, że jedna strona która jest w 100% zgodna z validator.w3.org źle się wyświetla w tym shicie.

Pamietaj że w 90% standardy w3c.org pochodzą właśnie od MS... a MS nie będzie sie ich i tak trzymać tylko narzuci nowe zachowania i w3c.org bedzie sie musiało dostosować bo w3c ma za mały lobbing w MS (zresztą kto tam może mieć wpływ na programistów Billa... skoro i tak mają monopol na świecie )
siemakuba
Cytat(sticker @ 9.10.2006, 16:42:55 ) *
Pamietaj że w 90% standardy w3c.org pochodzą właśnie od MS... a MS nie będzie sie ich i tak trzymać tylko narzuci nowe zachowania i w3c.org bedzie sie musiało dostosować

Czy mogę poprosić o wyjaśnienie, bo właśnie burzysz moje wyobrażenie o standardach i ich pochodzeniu... Owszem, MS miał wpływ na standardy, ale dlatego że jego programiści wchodzili w skład grupy tworzącej te standardy, podobnie jak np. programiści Netscape.

Szczególnie poproszę o wyjaśnienie fragmentu: w3c.org bedzie sie musiało dostosować

pozdr.
gekon
Wymagania IE7 polegają na tym, że usuwają pare starych sztuczek, które były stosowane dla stron pisanych pod starsze wersje.
mike
Przenoszę z Po stronie przeglądarki na Hydepark.
erix
Taa, tylko utrudni sytuację... :/
Na 100% będą kolejne wywody (sądząc po tym, co zaserwowały poprzednie przeglądarki). Na domiar złego większość hacków po prostu nie będzie działać.

Nie wiem na pewno, nie testowałem, bo nie mam zamiaru instalować SP2 do swojego OS-a.

/chyba, że ktoś zna sposób jak wrzucić do SP1 smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.