Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: upload pliku z dysku na serwer
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
2art
witam mam zamiar zrobic pogramik ktory automatycznie od uzytkownika pobiera z dysku np c:\ plik o nazwie baza.txt i zapisuje go automatycznie na serwerze

program ma na zadanie dzieki temu plikowi pokazywac udostepnione w programie foldery

osoba wchodzaca na strone widzi plik " baza.txt" i odczytuje ja
caly program juz jest zaplanowany ale mam problem w tym jak poprzez strone pobierac plik i zapisywac go na serwie prosze o pomoc.

Pozdrawiam
Nilhir
Cytat
pogramik ktory automatycznie od uzytkownika pobiera z dysku np c:\

Takie rzeczy to tylko w Erze.
Możesz co najwyżej zrobić formularz gdzie user sam by wysyłał taki plik ale automatycznie pobrać - nie ma mowy.
NetJaro
Rany julek.. jak sobie pomyślałem, że takie rzeczy mozna było w php robić bez "integracji" z Użytkownikiem.. przecież strach po stronach chodzić. Zaraz wszelkie poufne dane by się znalazły na serwerach..

Troszke wyobraźni ;-)
UDAT
Cytat(NetJaro @ 14.10.2006, 15:06:01 ) *
Rany julek.. jak sobie pomyślałem, że takie rzeczy mozna było w php robić bez "integracji" z Użytkownikiem.. przecież strach po stronach chodzić. Zaraz wszelkie poufne dane by się znalazły na serwerach..

Troszke wyobraźni ;-)

Popatrz na pierwszy post 2art'a jest tam wyraźnie napisane program

----
EDIT: Nie zauważyłem poprzez strone pobierac plik . Chociaż ten program może wysyłać poprzez stronę plik, a to już jest możliwe.

Albo zrobić to jako skrypt CLI.
NetJaro
Ale popatrz na dział.. ;-)

Myślałem, że po prostu to było przejęzyczenie..
2art
hmm moze zle to wyjasnilem ale o co dokladnie chodzi :

uzytkownik tworzy liste katalogow i plikow daje w programie zapisz

program zapisuje na dysku plik c:\baza.txt

na stronie znajduje sie link pobierz liste urzytkownika, klikajac na link baza sciaga sie na serwer a z serwera idzie do drugiej odoby
druga osoba w programie daje odczyt listy i wyswietla mu sie w programie lcala lista udostepnionych programow.

Spytacie dlaczego na serwer a nie bezposrednio
dzieki temu ze lista bedzie na serwerze ludzie wchodzacy i rejestrujacy sie na stronie beda musieli dawac autentyczne pliki a nie pozmieniane nazwy. Jesli taki uzytkownik da falszywe dane zostanie zabanowany i ani on ani od niego nie bedzie mozna nic pobierac ( taka forma zabezpieczenia )

(chodzi mi o wybrany plik konkretnie " c:\baxa.txt" )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.