Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Funkcja mail()
Forum PHP.pl > Forum > PHP
_nabuchodonozor
Witam,
czy funkcja mail() w php chroni przed antyspamem?? Jeśli nie to jak można temu zapobiec?? Z góry dzięki za pomoc smile.gif

Pozdro
Nabu

Nie wiem czy dobrze mnie rozumiecie tongue.gif więc może sprecyzuję:) Bo wiem że są takie skrypty które wyłapują słówko mailto i automatycznie rozsyłają spam. Chcialem się dowiedzieć czy to samo się dzieje z funkcją mail()questionmark.gif będę wdzięczny za wszelkie sugestie smile.gif
ciapek888
"Antyspam" to ochrona przed tzw spamem, czyli niechcianą korespondencją,
ale "ochrona przed antyspamem" to chyba jakiś całkiem nowy nieznany mi termin baaasmiley.gif
Są skrypty które chodzą po stronach i kolekcjonują adresy i to nie tylko na podstawie słówka mailto ale na ich temat raczej ci nikt na forum nie napisze zabezpieczyć się przed nimi można np umieszczając link do SpamPoison na swojej stronie
Funkcja mail() służy do wysyłania poczty przez php i niema nic wspólnego z wyżej wspomnianymi skryptami...
a tak wogóle to zanim coś napiszesz na forum zajżyj najpierw do manuala
fiszol
A może chodziło Ci umieszczenia formularza który poprzez mail() wyśle Ci pocztę zamiast umieszczania swojego adresu na stronie? Jeśli tak, to owszem jest to jedna z możliwości ochrony przed spamem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.