Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: konsultacje w sprawie php
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
REN
Jestem osoba ktora zna podstawowe mozliwosci php ale nie ma zielonego pojecia o zaawansowanych rozwiazaniach. Czesto zdarza sie, ze potrzebuje skonsultowac problem z kims madrzejszym. Gdzie szukac osob ktore mogly by mi pomoc? Oczywiscie nie mowie o darmowych poradach tylko odplatnych konsultacjach.
hwao
Zakładaj tematy na forum, byle były dobrze opisane - na pewno otrzymasz lepszą pomoc niż od jednej osoby.
REN
Boje sie, ze zostane zjechany za lamerstwo albo odeslany do szukajki. tongue.gif
Cysiaczek
Podobne problemy ma tutaj co drugi piszący, więc nie masz się czym przejmować. Jeśli parę razy dostaniesz linka do manula albo google, to tylko na zdrowie Ci wyjdzie : ) Musisz się zastanowić, czy chcesz się uczyć, czy nie.

Pozdrawiam.
dr_bonzo
REN: dopoki nie sprobujesz zapytac nie dowiesz sie, czy ktos cie wysmieje, masz forum Przedszkole gdzier mozesz pytac najbardziej podstawowe rzeczy, ale najpierw poczytaj kilka tutoriali + poczatek manuala
REN
Az tak zielony to nie jestem. Wlasciwie szukam swojego miejsca w szeregu.
Zagadnienia poruszane na forum Przedszkole czy te z php to w wiekszosci dla mnie bulka z maslem. Jednak wizyta na forum php Pro uswiadamia mnie, ze tak naprawde G wiem.

Jak narazie jedynym moim dorobkiem jest sklep internetowy ktory napisalem dla siebie.
Cysiaczek
php pro : ) heheh - duża część przedstawianych tam problemów to problemy teoretyczne dot. inżynierii oprogramowania. Najczęściej pisze się dużych systemach, pomysłach na ich budowę, wzorcach, które warto zastosować, mechanizmach cashowania, i wielu innych...
To, że nie zawsze rozumiesz, co tam się pisze, nie znaczy, że jesteś cienki - jedynie nie natrafiłeś jeszcze na problem, którego nie mogłeś rozwiązać. Jeśli na taki natrafisz... będziesz wiedział o czym się tam rozmawia : )

Pozdrawiam.
REN
Najbardziej mnie irytuje to, ze jak cos napisze to na 100% okazuje sie ze moglem to zrobic szybciej/prosciej/lepiej i nie konczac wersji pierwszej robie nastepna i tak na okraglo. Dlatego
ten pomysl z konsultacjami zeby juz na starcie wiedziec jak ugryzc dane zagadnienie zeby bylo
profi i mialo rece i nogi.
nospor
Cytat
Gdzie szukac osob ktore mogly by mi pomoc? Oczywiscie nie mowie o darmowych poradach tylko odplatnych konsultacjach.

Napisz na tym forum:
Forum: Poszukuje

a zapewne ktos sie zglosi. smile.gif
Dandelion
Jezeli mam jakis problem zazwyczaj proboje sam go rozwiazac. Kiedy juz wyczerpie wszystkie swoje pomysly pisze temat na forum przedszkole. Kazdy swoj problem proboje dobrze opisac lacznie ze screenami i dokladnym info. Pewnie dzieki temu nigdy jeszcze nie zostalem zjechany winksmiley.jpg. Czasami jest tak ze piszac post po paru minutach sam znajduje rozwiazanie ale to juz inna bajka :]
REN
ja z reguly na dobre pomysly wpadam w swiatyni zadumy tongue.gif

chociaz dzis doznalem olsnienia po drugim piwie smile.gif a glowilem sie przez caly weekend biggrin.gif
skowron-line
Cytat(REN @ 19.11.2006, 14:42:46 ) *
Boje sie, ze zostane zjechany za lamerstwo albo odeslany do szukajki. tongue.gif

niepekaj wszyscy zaczynali tu od zera wiec zaden problem nie jest tu obcy, najlepiej napoczatku poszukac w wyszukiwarce a potem jak nic nie znajdziesz to dopiero napisz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.