Jestem osoba ktora zna podstawowe mozliwosci php ale nie ma zielonego pojecia o zaawansowanych rozwiazaniach. Czesto zdarza sie, ze potrzebuje skonsultowac problem z kims madrzejszym. Gdzie szukac osob ktore mogly by mi pomoc? Oczywiscie nie mowie o darmowych poradach tylko odplatnych konsultacjach.
hwao
19.11.2006, 14:33:24
Zakładaj tematy na forum, byle były dobrze opisane - na pewno otrzymasz lepszą pomoc niż od jednej osoby.
Boje sie, ze zostane zjechany za lamerstwo albo odeslany do szukajki.
Cysiaczek
19.11.2006, 14:45:59
Podobne problemy ma tutaj co drugi piszący, więc nie masz się czym przejmować. Jeśli parę razy dostaniesz linka do manula albo google, to tylko na zdrowie Ci wyjdzie : ) Musisz się zastanowić, czy chcesz się uczyć, czy nie.
Pozdrawiam.
dr_bonzo
19.11.2006, 14:48:15
REN: dopoki nie sprobujesz zapytac nie dowiesz sie, czy ktos cie wysmieje, masz forum Przedszkole gdzier mozesz pytac najbardziej podstawowe rzeczy, ale najpierw poczytaj kilka tutoriali + poczatek manuala
Az tak zielony to nie jestem. Wlasciwie szukam swojego miejsca w szeregu.
Zagadnienia poruszane na forum Przedszkole czy te z php to w wiekszosci dla mnie bulka z maslem. Jednak wizyta na forum php Pro uswiadamia mnie, ze tak naprawde G wiem.
Jak narazie jedynym moim dorobkiem jest sklep internetowy ktory napisalem dla siebie.
Cysiaczek
19.11.2006, 15:17:41
php pro : ) heheh - duża część przedstawianych tam problemów to problemy teoretyczne dot. inżynierii oprogramowania. Najczęściej pisze się dużych systemach, pomysłach na ich budowę, wzorcach, które warto zastosować, mechanizmach cashowania, i wielu innych...
To, że nie zawsze rozumiesz, co tam się pisze, nie znaczy, że jesteś cienki - jedynie nie natrafiłeś jeszcze na problem, którego nie mogłeś rozwiązać. Jeśli na taki natrafisz... będziesz wiedział o czym się tam rozmawia : )
Pozdrawiam.
Najbardziej mnie irytuje to, ze jak cos napisze to na 100% okazuje sie ze moglem to zrobic szybciej/prosciej/lepiej i nie konczac wersji pierwszej robie nastepna i tak na okraglo. Dlatego
ten pomysl z konsultacjami zeby juz na starcie wiedziec jak ugryzc dane zagadnienie zeby bylo
profi i mialo rece i nogi.
nospor
19.11.2006, 15:24:39
Cytat
Gdzie szukac osob ktore mogly by mi pomoc? Oczywiscie nie mowie o darmowych poradach tylko odplatnych konsultacjach.
Napisz na tym forum:
Forum: Poszukujea zapewne ktos sie zglosi.
Dandelion
19.11.2006, 17:05:31
Jezeli mam jakis problem zazwyczaj proboje sam go rozwiazac. Kiedy juz wyczerpie wszystkie swoje pomysly pisze temat na forum przedszkole. Kazdy swoj problem proboje dobrze opisac lacznie ze screenami i dokladnym info. Pewnie dzieki temu nigdy jeszcze nie zostalem zjechany

. Czasami jest tak ze piszac post po paru minutach sam znajduje rozwiazanie ale to juz inna bajka :]
ja z reguly na dobre pomysly wpadam w swiatyni zadumy

chociaz dzis doznalem olsnienia po drugim piwie

a glowilem sie przez caly weekend
skowron-line
19.11.2006, 21:15:36
Cytat(REN @ 19.11.2006, 14:42:46 )

Boje sie, ze zostane zjechany za lamerstwo albo odeslany do szukajki.

niepekaj wszyscy zaczynali tu od zera wiec zaden problem nie jest tu obcy, najlepiej napoczatku poszukac w wyszukiwarce a potem jak nic nie znajdziesz to dopiero napisz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.