Skopiowałem, ze strony :
http://www.haxite.org/index.php3?site=arty...view&id=517, taki o to skrypt:
<?php require("Sajax.php"); // włączenie biblioteki SAJAX // moje funkcje - begin /** * tutaj znajduje się funkcja o nazwie tekst, która służy do includowania stron */ function tekst($page) { $path = 'pages/'.$page.'.php'; // includowanie strony z folderu "pages" include $path; } else { } } // koniec funkcji tekst() // moje funkcje - end sajax_init(); sajax_export("tekst"); // eksport funkcji sajax_handle_client_request(); ?> <html> <head> <title>testujemy ajax</title> <script> <?php sajax_show_javascript(); ?> <!-- inicjacja funkcji za pośrednictwem JavaScript --> <!-- Schemat ten jest najczęściej podobny --> function do_tekst_cb(data) { document.getElementById("tekst").innerHTML = data; } function tekst(data){ document.getElementById("tekst").innerHTML = "<p>Ładuję dane...</p>" x_tekst(data, do_tekst_cb); } </script> </head> <!-- wywołanie funkcji podczas ładowania strony --> <!-- Funkcje możemy wywoływać w różny sposób w zależności od potrzeby --> <!-- np. z wykorzystaniem atrybutu onclick przy buttonach itd. --> <body onload="tekst('main');"> <!-- element , w którym będzie ładowana treść --> <div id="tekst"></div> </body> </html>
I skrypt wyświetla wciąż tekst: "Ładuję dane...". Nie wczytują sie zadne dane z includowanych plików.
Co może być nie tak??