Mam plik XML:
... <section id="4" lang="eng" parent="</span>"> <<span style='color:blue'>name>Pozycja_Menu_1</name> <file>nazwa_pliku.php</file> </section> <section id="41" lang="eng" parent="4"> <name>Pozycja_Menu_1_1</name> <file>inna_nazwa_pliku.php</file> </section> ...
mam do tego takowa metode w klasie:
<?php ... $xmlSections=simplexml_load_file($this->file); $xmlSections2=simplexml_load_file($this->file); foreach ($xmlSections as $xmlSection){ if (($xmlSection['parent']=='') AND ($xmlSection['lang']==$this->lang)) { $section = new SectionMenu($xmlSection['id'], utf8_decode($xmlSection->name), $xmlSection['lang'], $xmlSection->file); foreach ($xmlSections2 as $xmlSubSection){ if (($xmlSubSection['parent']==$xmlSection['id']) AND ($xmlSubSection['lang']==$this->lang)) { $subSection = new SectionMenu($xmlSubSection['id'], utf8_decode($xmlSubSection->name), $xmlSubSection['lang'], $xmlSubSection->file); $section->addSubSection($subSection); } } $this->addSection($section); .... ?>
moze jest pozno i juz nie mysle ale nie wiem za cholere czemu mi nie zaczytuje drugiego forech-a :/. Wczesniej to wszystko ladnie dzialalo teraz poz mianie wersji w php przestalo zaczytuje pierwsza sekcje drugiej nie che.
Z gory dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Munky
Czy ktos mi pomoze