Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Funkcjonalność systemu szablonów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
w3b
Witam,

Tworze kolejny system szablonów, pierwszy jest w miare prosty ogranicza sie do okreslonych tagow takich jak <date>, <online>, <inlucde> itd.

Doszedlem do wniosku, ze napisze cos bardziej uniwersalnego i latwiejszego do obslugi przez ludzi zaczynajacych z php.

Wszystko jest na dobrej drodze, przykladowy pliczek tpl to:

1. <!-- include['header.tpl'] -->
  2. Zarzadzanie artykulami
  3.  
  4. <!-- var['redaktor'] -->
  5.  
  6. <!-- while[ var['i'] < 12 ] -->
  7. cos
  8. <!-- end -->
  9.  
  10. <!-- include['footer.tpl'] -->

i takie cos sobie pisze ;] teraz mam takie problem, zwiazany z funkcjonalnoscia mianowicie:

wydaje mi sie ze zrobienie
  1. <?php
  2. $tmp_array = explode("n", $handle) ;
  3. ?>

i sprawdzanie w petli czy w kazdej lini jest ktoras z funkcji jest malo funkcjonalne i odnosze wrazenie ze jest lepsze rozwiazanie, tylko jakie?

i z tym problemem zglaszam sie do was ;]

z gory dziekuje za wszelka pomoc i zainteresowanie
Denver
Zainteresuj się wyrażeniami regularnymi (ang. regular expressions), które potrafią wyszukać daną kombinację znaków bez konieczności rozbijania szablonu na poszczególne wiersze.
Sabistik
Przenoszę na poziom wyżej.
w3b
Cytat(Denver @ 26.12.2006, 10:19:49 ) *
Zainteresuj się wyrażeniami regularnymi (ang. regular expressions), które potrafią wyszukać daną kombinację znaków bez konieczności rozbijania szablonu na poszczególne wiersze.

heheh znam wyrazenia mi chodzi o rozwiazanie ktore waszym zdaniem bedzie optymalne
fiszol
Oczywiście że wyrażenia, po kiego w kodzie trzymać taką tablicę?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.