Thymson
19.01.2007, 14:40:59
Logowanie do panelu administracyjnego... Chciałbym, aby przy wchodzeniu do panelu wpisując jego dokładny adres nie dało się wejść, tzn. nie dało się wejść przed zalogowaniem. W innym przypadku skrypt przekierowywał by do "panelu logowania"... (Jak ?)
My4tic
19.01.2007, 16:25:37
Ehhh... ciężko poszukać? Myślisz, że to taki trudny problem, że nikt się z nim do tej pory nie spotkał, zakładając, że na forum było xx postów na temat logowania. Poza tym to nadaj się do przedszkola a nie php.
Wracając do Twojego problemu - sprawdzasz na każdej z podstron, niedostępnych dla niezalogowanego usera stan jego sesji i jeśli nie jest zalogowany przekierowujesz do formularza logowania.
cadavre
19.01.2007, 16:38:37
Bądź tworzysz loader, który po zalogowaniu definiuje stałą - potem ładując pliki modułowe sprawdzasz czy owa stała jest zdefiniowana.
Strzałek
19.01.2007, 20:07:09
Cytat
Bądź tworzysz loader, który po zalogowaniu definiuje stałą - potem ładując pliki modułowe sprawdzasz czy owa stała jest zdefiniowana.
Bardzo pomysłowe :|
Odnośnie logowania...
http://www.google.pl/search?q=logowanie+phpArtykuły aż się wysypują, tyle tego jest.
lopez86
21.01.2007, 13:20:56
Ja zawsze robię tak:
Nie wiem czy dobrze ale u mnie skutkuje:
Panel w divie który wywołuje po sprawdzeniu czy zostało wprowadzone hasło i user w przeciwnym razie div'a nie wywołamy a zamiast niego wywołujemy przekierowanie na stronę główną, to ogólna idea mojego działania szczegułów nie wyjasniam bo koledzy już podali kilka innych sposobów. POZDRAWIAM
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.