Tak więc mam:
index.html
funkcje.js
function load() { advAJAX.setDefaultParameters({ onInitialization : function(obj) { document.getElementById(obj.tag).innerHTML = "Preparing..."; }, onLoading : function(obj) { document.getElementById(obj.tag).innerHTML = "Loading..."; }, onSuccess : function(obj) { document.getElementById(obj.tag).innerHTML = obj.responseText; }, onError : function(obj) { document.getElementById(obj.tag).innerHTML = "Error..."; } }); advAJAX.get({ url: "test1.php", tag:"divg" }); advAJAX.get({ url: "test2.php", tag:"divd" }); advAJAX.get({ url: "t1.html", tag:"con" }); advAJAX.setDefaultParameters({}); }
No i do tego miejsca jest wszystko OK.
plik t1.html to:
<html> <div> <form actiont="t2.php" method="post" id="form1"> <input type="text" name="l1"> <input type="text" name="l2"> <input type="submit" value="wylicz"> </form> </div> <script type="text/javascript"> advAJAX.assign(document.getElementById("form1"), ({ disableForm : false; onSuccess : function() { document.getElementById('con').innerHTML =obj.responseText; }, onError : function() { document.getElementById('con').innerHTML ="Error..."; } }); </script> </html>
Plik t2.php wylicza sumę l1 i l2 i zwraca echem wynik.
Moje problemy.
1. Dlaczego do <div id="con"> ponownie ładuje mi formularz a nie zwraca echo z t2.php

2. Dlaczego także pozostał div'y podlegają odświeżeniu

Nie zabardzo to wszystko ogarniam. A nie znalazłem żadnego tutoriala do advAJAX może ktoś wie gdzie ?
Proszę o pomoc i wskazówki.
Kurcze nie łapie tego.