Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sprawdzenie linku
Forum PHP.pl > Forum > PHP
exar
Witam

jak w prosty i w miare wydajny sposob sprawdzic czy link do mojej strony znajduje sie na innej (konkretnej stronie). Mam pomysl ale przy zalozeniu ze ilosc stron do sprawdzania moze przekroczyc 100 to pomysl upada ze wzgedow wydajnosci. Moze ktos ma jakis dobry pomysl jak to rozwiazac

z gory dzieki
maryaan
sprawdzic ref-y wchodzacych na strone, pozniej wykluczyc te strony z listy i reszte po kolei pobierac i sprawdzac czy zawieraja href=www.twoja.strona.pl , albo pobierac i przeskanowac wszystkie po kolei

tak czy siak skanowanie strony da Ci tyle ze ew. znajdziesz ten tekst w tresci strony, nie ma jednak pewnosci ze na tamtej stronie jest on widoczny winksmiley.jpg

edit/
mozna jeszcze wrzucic do google haslo link:twojastrona.pl snitch.gif
exar
Cytat(maryaan @ 23.01.2007, 20:53:45 ) *
sprawdzic ref-y wchodzacych na strone, pozniej wykluczyc te strony z listy i reszte po kolei pobierac i sprawdzac czy zawieraja href=www.twoja.strona.pl , albo pobierac i przeskanowac wszystkie po kolei

tak czy siak skanowanie strony da Ci tyle ze ew. znajdziesz ten tekst w tresci strony, nie ma jednak pewnosci ze na tamtej stronie jest on widoczny winksmiley.jpg

edit/
mozna jeszcze wrzucic do google haslo link:twojastrona.pl snitch.gif

google odpada

myslalem wczesniej o skanowaniu strony a to malo wydajne no i teraz zwrociles mi uwage ze link moze nie byc widoczny

nie bardzo rozumiem pierwsza czesc twojego postu
maryaan
$_SERVER['HTTP_REFERER'] to zmienna ktora zawiera (w kazdym razie powinna) adres z ktorego przychodzi dany uzytkownik, potestuj sobie to zrozumiesz ocb, wytarczy zapisywac sobie dane z refa i bedziesz mial liste stron na ktorych bankowo sa linki bo jak ktos na niego kliknal to link musi byc widoczny
exar
ok thx

Nie wiedzialem o co chodzi Ci z tym wykluczaniem

$_SERVER['HTTP_REFERER'] urzywam tego czasem wiec wiem o co biega mialem nawet pomysl zeby zrobic tak jak piszesz tylko moja koncepcja zostala odrzucona przez inna osobe wiec szukam kolejnych rozwiazan
Cienki1980
Widze, że założyłeś dwa posty o tym samym tytule i treści ... sprawdź co napisałem w tamtym, dopóki moderator jednego z nich nie usunie biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.