Chce za pomoca advAjaxa zrobic takie cos:
Mam skrypt ktory wysietla mi zdjecie a pod spodem w warstwie <div id="komentarze"> wysitela mi za pomoca Ajaxa wszytkie komentarze.
Pod komentarzami mam formularz w w wrstwie <div id="formularz">.
I teraz che zrobic tak ze po wyslaniu tego formularza (czyli dodaniu komentarza) znika forumlarz - i pojawia sie Loader - zas po wyslaniu danych zmienia sie zawartosc diva "Komentarze" o dodany wczesnije komentarz i pojawia sie znow formularz - tylko ze nie wypleniony.
Bardzo rposze o pomoc jak soebi z takim czyms poradzic - widzielm taki przykald na stronie Anakina - ale neistety od paru dni czesc przykladow nie dziala.
Wiem ze chyba potrzbne beda mi 2 funkcje:
Funkcja - pobierz komentarze (ladowana od razu po wczytaniu strony - bez bajerow i loaderow

function pobierz_komentarze() { advAJAX.get({ url: "/get_comments.php", }); }
Tutaj podczas uzycia tej funkcji powinna znikanac warstwa z komentarzem i pojawic sie loader - zas jak sie doda juz komentarz to powinna odswiezyc sie lita komentarzey oraz powinien od nowa pojawic sie formularz.
function dodaj_komentarz() { advAJAX.get({ url: "/dodaj_komentarz.php", }); }
Z gory dzieki za pomoc
Witam.
Jednak naraize z tego zrezygnowalem.
Mam jednak inny problem w zwiazku z tym ze uzywam szablonow SMARTY i ich cachowania - to che zrobic tak ze tlyko formularz laduje sie przez AJAXA i dodaje komentarz do bazy (lecz komentarze nei ebda wysietlane po dodaniu) i mam taki problem ze nie wiem jak zrobic aby 2 funkcje z AJAXA bylo w <body onload> mozna wogole tak zrobic czy nie - bo w tym wypadku chyba ebdzie to musowe - gdyz pod komentarzmai musze w ten sposob wczytac formularz za pomoca AJAXa, a jednocznie zawsze w body onload mam inna funkcje AJAXA ktroa pobeira mi losowe mianitury na kazdej podstronie storny.
Bardzo prosze o pomoc jak to rozwiazac.