Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przepisanie zawartości jednej tabeli do drugiej
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
harper20
Witam

Czy wie ktoś może czy istnieje w php możliwość przepisania zawartości jednej tabeli do innej??
Mam wczytaną tabele z danymi i chciał bym jej pola przepisać do innej tabeli...

Proszę o pomoc!!! sad.gif
kszychu
O jakiej tabeli mówisz? O tabeli z bazy danych czy zmiennej tablicowej? Sprecyzuj trochą swoje pytanie.
harper20
Przepraszam za niejasności chodzi mi oczywiście o tabele bazy danych!!! smile.gif
nospor
To dlaczego dajesz to w dziale php? Przenosze.

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/insert-select.html
harper20
Chciałem przepisać zawartość tabeli z strony php.
Połączyłem się z baza wczytałem tabele i chciał bym przepisać jej zawartość do innej tabeli.
nospor
a nie mozesz tego zrobic jednym zapytaniem co ci go podalem? Przeciez to bardziej wydajne, szybsze. Poco mieszac w to przetwarzanie tabeli w php?

ps: na przyszlosc naprawde precyzuj lepiej pytania. Nikt, wbrew pozorom, wrozka tu nie jest
harper20
Wiem że jest prościej problem jest taki ze przepisywanie tabel miało by odbywać się regularnie dlatego potrzebował bym to zrobić na płaszczyźnie php sad.gif nie wiesz może czy jest taka możliwość questionmark.gif
nospor
no ale w czym problem? Przeciez w php mozeszy wykonywac dowolne zapytanie. wykonaj wiec to zapytanie co ci podalem:
  1. <?php
  2. mysql_query('zapytanie co ci linka podalem');
  3. ?>

I juz. Po co masz pobierac dane jednym zapytaniem, potem w petli walic kolejne zapytania wkladajace do innej tabeli, skoro mozna to zrobic jednym?
harper20
Dzięki wielkie zaraz to przetestuje exclamation.gif

I przepraszam za moją ciężką orientację ale jestem dopiero w zerówce jeśli chodzi o php czy MySql
php programmer
można też tak

Kod
CREATE TABLE table1 AS select * FROM table2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.