Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Chart
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Kropek
Szukam skryptu listy przebojów... internetowa sonda z blokadą IP, ale opcje w formularzu aby były sortowane zgodnie z punktacją. Bez strony wynikowej - wyniki w formularzu. Może ktoś widział coś takiego w internecie, lub może ktoś posiada taki skarb? smile.gif
Game Master
Jeśli podasz istotne szczegóły to mogę coś takiego napisać.
Tylko odpisz:

1. Czy ma używać mysql.
2. Na kiedy termin.

Czekam na twój mail:
gamemaster@poczta.onet.pl
wassago
no zobacz Kropek jacy ludzie sa chetni do pomocy :wink:
:arrow: http://php.resourceindex.com/Complete_Scri...vey_and_Voting/
Kropek
Szukalem, szukalem... i nic nie znalazlem.. sa listy chart, ale bez mozliwosci glosowania.

Master bede baaardzo wdzieczny. Nie mam bazy danych, wiec na plikach, a termin taki jaki Tobie pasuje. smile.gif Z gory baardzo wielkie dzieki! smile.gif
g0blin
Generalnie to nic trudnego do napiasnia mialem dwie tabele w ejdnej przechowywalem nazwy utworow i dodatkowe info do nich np artysta kiedy powstal itd.. druga tabela skladala sie z kolumn ktore w nazwie mialy numer miesiaca i rok (np 052003 dla maja 2003) po to zeby co miesciac powstawala nowa lista. Zadada byla taka ze user glosowal i przydziala odpowiednia ilosc na dany utwor (zostaje mu wyslane ciastko blokujace przed ponownym glosowaniem, ale rozwinol bym to o kolejna kolumen i trzymanie adresow ip). Gdy nastepuje koniec miesiaca skrypt poprzez ALTER dla tabeli wstawia nowa kolumne z oznmazceniem nowego miesiaca.. utwory ktore byly w pierwqszej 10 w poprzednim meisiacu otrzymuja odpowiednia ilsoc punktow na start na poczatku nowego miesiaca. Uff ale ssie rozpisalem..mam nadzieje ze wiele nie namieszalem smile.gif W akzdym razie nei jest to takei trudne do napisania gdyby ktos cos takeigo potzrebowal to moge udostepnic ale musz eostzredz ze ktod nie jest na jakims wysokim poziomie bo to byly moej pierwsze dni kodowania smile.gif w kadym razie moge udostepnic ejzeli mialo by to cos rozjasnic smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.