Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wysłanie danych do bazy
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
matx132
Witam,
otóz mam taki problem
gdy chce sie zalogowac do gry wyskakuje mi blad bazy, lecz wiem ze baza działa dobrze,
chyba 3-4 osoby moga sie zalogowac noramlnie do gry,
wiec moje pytanie brzmi czy moge jakos inaczej wyslac zapytanie do bazy danych niz poprzez ich formularza na stronie??.
oczywiscie znam wszystkie potrzebne dane do zalogowania.
czy mozecie mi pomoc??
z gory dziekuje za odpowiedz
Mary$
jeżeli dobrze rozumiem, to wystarczy, że połączysz sie z bazą za pomoca swojego skryptu i wykonasz zapytanie. proste
mysql_connect" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual mysql_query" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
matx132
moze tak nie znam hasla loginu itp do bazy,
chce aby polaczyc sie z ich strona lub wyslac zapytanie jakos inaczej do ich bazy aby mnie zalogowalo do strony:)
Mary$
czyli krótko mówiąc sie włamać
matx132
nie chce sie włamac.
oto chodzi ze w gra ma niby zepsuta baze a niektorzy moga sie zalogowac, a ja nie i tak wielu innych,
chce tylko wyslac inaczej zapytanie do bazy z moimi danymi do zalogowania sie w grze, aby baza to przyjeła
Mary$
jeżeli miałaby zepsutą baze, to nic by się nie dało zrobic, natomiast jeżeli uszkodzony jest skrypt, to cóż - do administratora napisac, żeby sie ruszył i naprawił, bo w koncu od tego jest. a ja innych sposobów niż przez własny skrypt PHP z hasłem nie znam. sorry
matx132
no tak ale jesli znam tylko haslo i login do konta w grze questionmark.gif
inni sie moga zalogowac przez ten sam skrypt sie loguja:)
a admin nie umi i musi czekac na innego ktory zobaczy ze cos nie tak jak nie bedzie szla kasa
Mary$
żeby wykonać jakiekolwiek zapytanie do bazy musisz znać login, hasło oraz host serwera bazy danych. co Ci z tego, że znasz login i hasło na swoje konto, jeżeli to Ci nic nie daje
matx132
to wytlumacz mi jedno jak to mozliwe ze niektorzy moga sie zalogowac a inni nie??
Mary$
spytaj sie \innych\ którzy mogą się logować smile.gif
matx132
w tym sens ze oni sie normalnie loguja:/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.