Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php i zip
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Apo
Witam

Chcialem sie zapytać dlaczego pod php5.1 nie działa mi klasa do obslugi plików zip. Mianowicie w pliku php.ini odblokowałem linię:
extension=php_zip.dll

Następnie mam już stworzone archiwum zip gdzie są 2 pliki, a następnie do tych 2 plików chcę dodać 3 plik:
  1. <?php
  2. $zip = new Zip; // tu wsyzstko ok
  3.  
  4. if ($zip->open('./system.zip')) // tu zawsze zwraca false
  5. {
  6. $zip->addFile('./system.php', 'system.php');
  7. $zip->close();
  8. echo 'ok';
  9. }
  10. else
  11. echo 'failed';
  12. ?>

Chce poprostu do archiwum 'dopakowac' ten plik system.php, kod php wzięlem z manuala.

Pozdrawiam smile.gif
Babcia@Stefa
A może byś napisał jaki błąd wywala ci parser, i wklejił byś go tutaj, na forum?
Jak powiesz np. ,,nie mogę wyświetlić tablicy" i na tym się zakończy, to nikt ci nie odpowie tongue.gif

Dziękuję, Babcia@Stefa
Apo
Warning: Zip::addFile() [function.Zip-addFile]: Invalid or unitialized Zip object in E:\wamp\www\test.php on line 6

Warning: Zip::close() [function.Zip-close]: Invalid or unitialized Zip object in E:\wamp\www\test.php on line 7

Pozdro
tiraeth
http://pl2.php.net/ZIP - Patrzyłeś?
Apo
Tak, ale kiedy robie instancje ZipArchive to pisze ze klasy nie znaleziono, a na instalacje tego na serwerze narazie nie ma co liczyc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.