Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sledzenie maili, naglowki
Forum PHP.pl > Forum > PHP
eric
witam!
mam kilka pytan:
1. jakie informacje dolaczyc w naglowku e-maila aby mozliwe bylo przechwycenie informacji czy e-mail zostal przeczytany lub doreczony i kiedy.
2. jak zrobic zeby mail byl wysylany zarowno jako html i jako plain/text

uzywam funkcji mail() ale to sie da zmienic snitch.gif
wassago
ad 1. nie wiem
ad 2. szukaj
eric
Cytat
ad 1. nie wiem
ad 2. szukaj

no nie da sie ukryc ze byles bardzo pomocny sad.gif
po co wogole mi odpisywales? wiem ze moge poszukac ale zalezy mi na czasie i myslalem ze moze ktos bedzie wiedzial, nie mam czasu przegladac setek postow na forum :[
Kocurro
Eric poszukaj na tym forum lub na skrypty pisałem o mailach HTML i tam była kupa linków...
adwol
Cytat
1. jakie informacje dolaczyc w naglowku e-maila aby mozliwe bylo przechwycenie informacji czy e-mail zostal przeczytany lub doreczony i kiedy.

Jeśli chodzi Ci o DSN w rozumieniu specyfikacji RFC1894 to tego nie robi się na podstawie nagłówków tylko wysyła zmodyfikowaną komendę RCPT TO w samym protokole SMTP.
Cytat
2. jak zrobic zeby mail byl wysylany zarowno jako html i jako plain/text

Zbuduj ręcznie odpowiednią wiadomość MIME-ową albo skorzystaj z istniejącej klasy do robienia tego:
http://pear.php.net/package/Mail_Mime
http://phpmailer.sourceforge.net/
nobody
Cytat
wiem ze moge poszukac ale zalezy mi na czasie i myslalem ze moze ktos bedzie wiedzial, nie mam czasu przegladac setek postow na forum :[

Kurde...czegos nie czaje...Tobie sie nie chce poszukac na forum albo w wyszukiwarce a komus ma sie chciec opowiedziec Ci?? Swiat sie kreci wokol Twojego czasu? Od kiedy...? :-s
eric
Cytat
Kurde...czegos nie czaje...Tobie sie nie chce poszukac na forum albo w wyszukiwarce a komus ma sie chciec opowiedziec Ci?? Swiat sie kreci wokol Twojego czasu? Od kiedy...?  :-s

zle mnie zrozumiales :] liczylem ze ktos bedzie mial czas i ochote szybko mi odpisac bo na przyklad wie. nie wiesz jak to jest jak potrzebujesz cos na wczoraj? nie lepiej w takiej sytuacji zadac pytanie liczac na pomoc kogos kto sie juz takimi rzeczami zajmowal? szukalem i znalazlem w wiekszosci to co chcialem ale moze ktos to zrobil lepiej i szybciej. poprostu nie rozumiem po co odpisywac "poszukaj sobie". that's all
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.