Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: podszywanie się, symulowanie innego adresu www
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
wolguy
Witam,
czytałem kiedyś artykuł, jak można przez protokół HTTP w adresie do jednego dokumentu dodać inny - drugi adres. Całość wygląda wtedy jakby przeglądarka łączyła się z tym pierwszym adresem jednak łączy się z drugim smile.gif I teraz mój problem - nie pamiętam, gdzie to czytałem, Google też mi nie specjalnie pomaga. Zna ktoś ten artykuł albo podobne?
devnul
oj nie ladnie nie ladnie - komuś chce sie zrobić przrą niespodzianke - jeśli nie podasz jakiegoś rozsądnego powodu to raczej nikt Ci nie pomoże - sory
wolguy
@devnul: myśląc w ten sposób równie dobrze mógłbyś mi odmówić podania linka do strony eMule, bo jest to program, którym można złamać prawo...

EDIT:
już mam: http://www.zurawek.com/ukrywanie_adresu.html
pozdro
devnul
jest drobna różnica w posiadaniu linka do emule a w takim np usiłowaniu popełnienia przestępstwa jakim jest phishing.
nasty
devnul: a gdzie wolguy w ogóle pisze ze chce tak zrobić ?
według mnie jesteś odrobinę przewrażliwiony tongue.gif. Bo to jest jakbym chciał sobie poczytać trochę o kałaszu a ty mi nie dasz linku bo zabijanie jest zabronione. Oo
devnul
zbędna polemika - to tak jakbyś ćwiczył przez pare miechów na symulaorach trafianie w wierzowce a później mówił że to tak tylko z ciekawości to robiles. phishing i czytanie o kałąchu to dwie różne rzeczy - o ile czytac o tym jak poznać "złego linka" (tak jak i o budowie kałacha) jest jak najbardziej wskazane o tyle już może o tworzeniu takowych nie bardzo - bo (sory jeśli się myle) nie sądzę żeby wolguy potrzebował tych informacji od tak dla zabawy. tyle
hwao
Kiedyś była taka dziura w przeglądarkach, ale zostały już dawno zatkane. Teraz jedyne co sobie możesz zrobić to wsadzić frameset/iframe
Speedy
Poprzez frameseta nie wsadzisz do pasku adresu dowolnego url-a, tylko co najwyżej url-a swojej strony. Ta dziura była w IE. O ile się nie mylę w wersji 6.0. tej przeglądarki dalej ona jest.

ps.
  1. <button onclick="window.open(unescape('http://www.microsoft.com%01@www.php.pl'));">Wejdz</button>

Sami zobaczcie, co zrobi wspomniana przeze mnie przeglądarka winksmiley.jpg.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.