Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Projekt sklepu- wybór frameworka. Symfony vs CakePHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
damianos
Mój pierwszy post, więc witam wszystkich!
Po przeglądzie dostępnych showcase-ów odniosłem wrażenie Symfony lepiej niż CakePHP nada się do projektu sklepu internetowego z bogatym interface-em użytkownika. Czy to wrażenie jest trafne, czy też to: http://www.symfony-project.com/demo/cart.html spokojnie mogłoby zostać odrobione w Cake-u podobnym nakładem pracy?

Ps: Symfony ma opinię FW trudnego i złożonego i to mnie trochę od niego odstrasza. IMO Cake jest dużo bardziej przyjazny dla średniozawansowanego użytkownika smile.gif
Riklaunim
każdy framework wymaga jego znajomości i obycia się z jego komponentami winksmiley.jpg z PHP polecam prostego i raczej użytecznego Code Ignitera.
Strzałek
Dyskuji tego typu była masaaaaaa. Każdy poleci Ci co innego. Spróbuj każdego i zobacz na czym Ci najlepiej i na tym zostań
menic
Symfony rządzi snitch.gif
Na początku jest trudne, ale jest bogata dokumentacja co jest wielkim +em. Pozniej ja ciepły noz w masełko snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.