Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ulga podatkoa za internet
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Dafidov
Witam wszystkich.
Zasiadłem sobie do mojego PITa i zastanawiam się jak mam sobie odliczyć wydatki poniesione na internet.
Pierwszy raz będę mógł dokonać tego odliczenia i dlatego zwracam się do Was ponieważ już, większość ma za sobą ten kłopot.
Znalazłem dużo informacji w sieci ale nadal mam pewne wątpliwości:

1 Czy w PIT-0 mam wpisać kwotę brutto wszystkich faktur, które zostały na mnie wystawione czy tylko kwotę podatku Vat, którym jest objęty internet?

2 Czy mogę odliczyć także kwotę za instalację internetu?

3 Wiem że limit to760zł ale czy chodzi o całą kwotę czy tylko za kwotę podatku...

Dla ścisłości - internet mam z prywatne firmy i wszystkie faktury są na mnie i zgodne są z miejscem zameldowania.

Będę wdzięczny wszystkim za pomoc i rade.

Z góry Dziękuję.

-------------------------------------------
p.s.
Jeszcze jedna sprawa:

Czy za rok 2006 jest możliwoć ulgi za studia czy nadal nie ma takiej opcji?
angel2953
Za internet możesz maksymalnie odliczyć 760 PLN. Np: Ja za neta płace 99 PLN brutto/mc co za tym idzie roczny wydatek za internet to 1188 PLN ale odliczyć mogę tylko 760 PLN.

Ad.1 i Ad.2) W PIT-O możesz wpisać kwotę poniesioną na internet (tj. chyba: instalacja, abonament ) nie więcej niż 760 PLN.

Ad.3) Tak chodzi o całą kwotę końcową.
Dafidov
Hmm...
Może jest ktoś na forum kto ma pewność co do mojego dylematu - co można odliczyć, a co nie...
Bo "chyba" można mieć kłopot jak się odliczyć sobie coś czego nie można smile.gif czytaj - instalacje.

Kto wie czy można instalacje też odliczyć czy nie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.