Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Php, pola option i IE 6.0
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kendy77
Witam
Mam pewien problem
Napisalem sobie skrypcik ktory to pola <option> wstawia dane z bazy.No i dziala to wysmienicie...do momentu.
Napisalem sobie skrypcik za pomoca ktorego moglbym modyfikowac zawartosc bazy.Skrypcik dziala, zmienie dane w bazie ale...jesli wejde znowu do skryptu ktory pobiera dane z bazy i wstawia je w jako <option> to wtedy pokazuja sie dane sprzed aktualizacji.
Mysle ze chodzi o cos z cache`m IE bo na Netszkapie dziala to bez zastrzezen i od razu w polu option pokazuja sie dana zaktualizowane.
Dalem w meta tagach f-cje expire i no-chache ale to niestety nie pomaga.Nowe wartosci w polu przy przegladaniu IE pojawiaja sie dopiero kiedy zamkne przegladarke i znowu ja uruchomie.
Wiem ze NS jest fajny ale wole zeby moje skrypty pracowaly tez pod IE bo wiekszosc ludzi wlasnie teog uzywa.

Za okazana pomoc z gory dzieki bo juz mam dosc i praca stoi sad.gif(

Pozdrawiam wszystkich
spenalzo
Podaj adres.
DeyV
przy większości konfiguracji wysstarcza wysłanie nagłówków typu: [php:1:b727c2fc66]<?php
header( "Pragma: no-cache;" );
header( "Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, max_age=0" );
header( "Expires: 0" );

?>[/php:1:b727c2fc66]
(oczywiście przed wszystkim innym)
Jeśli to nie wystarczy, to roziwązaniem jest dodawnie do wszystkich linków unikatowgo identyfikatora, (choćby mirotime), co będzie informować przeglądarki, ze za każdym razem jest to inna strona.
kendy77
Dzieki smile.gif
header`y pomogly smile.gif)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.