Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nauka angielskiego
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
dzesi
Witam was może nie typowy temat ale cóż,wiec mam problem związany z nauka J.angielskiego uczę sie na własną rekę tzn słonwnik,tłumaczenie sobie np ksiazek,dokumentacji api itd ale to nic niedaje az tak duzo czy znacie jakis sprawdzony sposób na nauke angielskiego w takim stopniu zeby czytac dokumentacje i ksiazki po ang ?
sztosz
Tak, porządny kurs, mnóstwo chęci i jeszcze więcej pracy. Do tego czas, kilka lat. Nie ma innej metody, języka nie nauczysz się w żaden inny sposób niż po prostu używając go.
dzesi
Wiem ale człowiek nie ma tych kilku lat sad.gif ,ale dzinx za odpisanie na posta,myśle ze lepszego sposobu nie ma niz czytanie tłumaczenie itd :] worriedsmiley.gif
Turgon
Pójdź sobie do jakiejś szkoły językowej. Rozmawiaj z kim się da po angielsku. Tłumacz teksty i konsultuj z innymi czy poprawnie.
acztery
jeżeli nie uczyłeś sie nigdy ang to w szkole językowej sie nie nauczysz szybko a może nawet w ogóle jak coś to jedz do szkoły językowej ale w angli ( zazwyczaj to łączone szkoła + praca ) ale teraz dużo lipnych firm wiec lepiej uwarzaj jak coś wybiesz..
empathon
Najlepsza nauką jest praktyka. Znajdź sobie znajomych native speakers. Masz internet wiec go wykorzystaj. Polecam irc smile.gif Sam przez rok grałem w międzynarodowym klanie gry Lineage 2 i na co dzień mając styczność z angielskim, czy to na irc/ chacie gry/ czy team speak, nauczyłem się więcej niż przez całe lata w szkole winksmiley.jpg
Zapraszam np na. irc.darkmyst.org #akaradio - to kanał amerykańskiego radia internetowego gdzie kiedyś byłem DJ'em, z pewnością znajdziesz tam wielu życzliwych ludzi z którymi można porozmawiać smile.gif Wytłumacz o co Ci chodzi i że chciałbyś poćwiczyć także wymowę i na pewno ktoś zaprosi Cie na skype winksmiley.jpg
Powodzenia smile.gif
Turgon
Jeśli chcesz ćwiczyć wymowę, to tylko metoda Callana.
Fuzja
Jeśli podajesz nazwę jakiegoś systemu nauczania to może podaj też argumenty dlaczego "tylko" metoda callana.
Turgon
Mój tata, który ma 46 lat uczy się w tej szkole. Poczynił ogromne postępy i czasem ma nawet lepszą wymowę ode mnie (A mam naprawdę świetną - wszyscy angliści mnie chwalą za nią "Your pronunciation is very good").
Diwi
Polecam jako dodatek oglądanie filmów z angielskim tekstem i polskimi napisami, można łącząc przyjemne z pożytecznym nauczyć się w łatwy sposób dużej ilości słów i zwrotów winksmiley.jpg

Pozdrawiam
sztosz
Metoda Callana jest rzeczywiście bardzo dobra, jeżeli ma się dobrego lektora. Wymusza na nas wręcz osłuchanie się z językiem. Jest dosyć bliska naturalnemu poznawaniu języka, poprzez właśnie słuchanie go, a nie uczenie się durnych (z punktu widzenia chęci poznania języka w stopniu nie akademickim) reguł rządzących gramatyką.
Turgon
Tak to prawda tongue.gif Z tego co słyszałem, to lektorzy w szkole Top English School w Nowym Sączu, rozmawiają jak karabiny maszynowe i na dodatek z akcentami amerykańskimi i angielskimi.
terabit
Ja chodzę na kurs Callana smile.gif w nie długim czasie nauczyłem się wiecej niż przez 3lata w gimnazjum smile.gif
( aktualnie przerabiamy drugi rozdział ( STAGE 2 )
Polecam...
Turgon
terabit: dopiero biggrin.gif? Ja mam 1 gim. na poziomie stage'a 6-7
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.