Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem dotyczacy daty w Managerze.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
warg1992
Witajcie! Od lutego z przerwami pisze menadzera internetowego siatkowki. Mam już prawie wszystko , nawet skrypty symulatora meczu. Problem polega na tym iz chciałbym zacząc robić lige a do tego potrzebny mi jest skrypt , który w danym dniu np. 30-05-2007 , o godzinie 12:00 lub innej , rozegra jeden raz mecz i potem przekaze dane do bazy. Problem polega na tym iz nie umiem zrobic tak zeby byla konkretna data i godzina . Probowalem juz funkcji time na rozne sposoby , ale to wygladalo by tak ze pierwsza osoba jaka wejdzie na strone i sie zaloguje po 12 , sprawi ze mecz sie rozegra , a ja chcialbym zeby bylo to altomatyczne , bez interwencji userow i jednorazowe. Problem dalej takze sie pojawia gdyz potrzebny mi kod na ustalanie takich spotkan , jesli np ktos bedzie chcial wyzwac kogos na mecz towarzyski. Prosze o pomoc. Link do managera: http://www.vmanager.glt.pl . Serwer: yoyo.pl

Warg
Hacker
Tak to tylko cronem albo jak nie masz na serwerze to WebCron, ale po co Ci to?
Robisz tak, zapisujesz wszystkie mecze, które mają się rozegrać do DB i jak pierwszy lepszy user wejdzie na stronę (nie musi się zalogować), to pobiera mecze, które już się miały miejsce (ich DATATIME jest mniejsze od NOW()) i je rozgrywa.
Ot cała filozofia.
warg1992
No masz racje , tylko widzisz , tak musiałbym wszystko sam kontrolowac a to na dłuższa mete nie ma sensu , i nie mogly by sie odbywac towarzyskie winksmiley.jpg Pozatym ten cron mi nie działa ;( Czy znacie jakąs dobrą strone z tym programem ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.