Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt Logowania i biała strona!
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Linux
Witam! Mam problem, kolega napisał dla mnie skrypt logowania ale nie działa, po wpisaniu danych i zatwierdzeniu pokazuje się biała strona, używam lighttpd zmieniłem register globals na on bo na off było tak samo - miałem nadzieje że to pomoże, jednak nie...
Próbowałem też innych skryptów, większość z nich działa na innym serwerze. Myślę że trzeba zmienić jakąś funkcje w configu php ale nie wiem jaką. Jak coś mam dostęp roota więc to nie problem.

Ktoś ma jakieś pomysły? Chciałem dodać że zależy mi na czasie - Pozdrawiam!
Kamil J.
To może daj jakiś kod i linka...
Linux
Linka nie dam, kodu też nie pokaże, z prostych powodów.

a ) Nie zabezpieczony serwer www, na serwerze są skrypty z dostępem do shella.
b ) Kolega pisał ten skrypt dla mnie a nie dla innych.

Mówię że to nie wina skryptu, bo na wszystkich innych serwerach działa.
Pytam się tylko co trzeba włączyć ( jaką funkcje php ) by logowanie działało.

Chciałem dodać że żaden skrypt logowania nie działa, ani oparty na mysql ani oparty na plikach.
tomus90
a skrypt jest oparty na sesjach czy na cookies??
JaRoPHP
Cytat(Linux @ 22.04.2007, 07:51:06 ) *
Linka nie dam, kodu też nie pokaże, z prostych powodów.
To jak mamy pomóc - zgadywać. Nie wiem czy wiesz, ale wróżek na tym forum nie ma. Nikt Ci nie każe pokazywać informacji - możesz je zamaskować, ale warto by było, abyś pokazał logikę skryptu.

Cytat(Linux @ 22.04.2007, 07:51:06 ) *
Kolega pisał ten skrypt dla mnie a nie dla innych.
To niech kolega Ci pomoże. Jak pisał dla Ciebie, a nie dla innych, to nie pytaj innych o pomoc.
Linux
Cytat(tomus90 @ 22.04.2007, 10:03:31 ) *
a skrypt jest oparty na sesjach czy na cookies??

Na sesjach.

Cytat(JaRoPHP @ 22.04.2007, 10:18:21 ) *
To jak mamy pomóc - zgadywać. Nie wiem czy wiesz, ale wróżek na tym forum nie ma. Nikt Ci nie każe pokazywać informacji - możesz je zamaskować, ale warto by było, abyś pokazał logikę skryptu.

Wiem. Prosiłem o odpowiedź na moje pytanie, wystarczy sobie sciągnąć jakikolwiek darmowy skrypt logowania i sprawdzić jego logikę. Tutaj nie chodzi tylko o skrypt mojego kolegi, napisałem że na moim serwerze nie działają ŻADNE skrypty logowania.

Cytat
To niech kolega Ci pomoże. Jak pisał dla Ciebie, a nie dla innych, to nie pytaj innych o pomoc.

Próbował, ale nie wie jaką opcje trzeba włączyć - ale na pewno jest to wina mojego serwera, I jak wyżej, nie chodzi tutaj tylko o jego skrypt.

Wpisać jeden wyraz w google i już ma się jakiś darmowy skrypt np ten i on oczywiście nie działa....
i ten oraz
ten

Pozdrawiam!
JaRoPHP
Cytat
Wpisać jeden wyraz w google i już ma się jakiś darmowy skrypt np ten i on oczywiście nie działa....
Super...
Ale ja nie będę zgadywał, czy jakiś skrypt, który znajdę na googlach, działa u Ciebie, czy nie.
Prawdopodobnie skrypt wykorzystuje jakieś ustawienia, których nie masz uruchomionych na serwerze (jak już sam to zauważyłeś). Ale ponieważ nie wiem, jakie ustawienia są wymagane przez skrypt, nie wiem też jak je włączyć.

Twoje pytanie jest w stylu:
Coś mi nie działa, ale nie powiem co. Co mam włączyć?
Chyba nie sądzisz, że po tak wylewnej i dającej wiele informacji wypowiedzi uzyskasz stosowną pomoc.
Linux
Dałem linki do skryptów które nie działają wyżej...

Napisałem też że ŻADEN skrypt nie działa, sprawdziłem dużą liczbę skryptów i żaden nie działał poprawnie.

Już sobie poradziliśmy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.