Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt z innego serwera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lukasamd
Witam,

chciałem uruchomić na mojej stronie skrypt listy mailingowej ccmail - na starym serwerze nie działa więc umieściłem go na nowym. Moja strona jest oparta na php-fusion więc dodałem nowy panel zawierający taki kod:

1. <?php
  2. openside("name");
  3. include ("ADRES_SERWERA/ccmail/include.php");
  4. closeside();
  5. ?>

Tam gdzie ADRES_SERWERA wstawiłem oczywiście poprawny kod. Panel jako sam panel działa ale operacje w ccmail już nie - kiedy próbuję kogoś zapisać skrypt szuka plików na starym a nie nowym serwerze i wywala błąd o ich braku.

Wie ktoś jak można to zmodyfikować aby działało z jednego na drugim serwerze? Wiem że lepiej dać skrypt na ten stary serwer ale ostatnio skrypt tam jakoś sam nawalił i nie wiem jak to naprawić (ale o tym już chyba pisałem).
kossa
Nie można zdalnie wykonywać skryptów znajdujących się na innym serwerze. Nie ma takiej możliwości.

Łukasz
lukasamd
No to kurcze jak można to zrobić? A wie ktoś może jak naprawić problem który mam ze skryptem na starym serwie?

Po wejściu do ustawień skryptu ccmail mam całyekran zawalony tekstami typu (interfejs ccmaila się ładuje ok):

Cytat
Notice: Undefined index: company_name in /home.6/j/a/c/jacenter/www/newsletter/functions/settings.php on line 27

Wskazuje to na problem w pliku więc zgrałem wszytsko na dysk, wywaliłem z serwera i wgrałem z powrotem na serwer ale skrypt czysty (ściągnięty ze strony autora) i dalej mam to samo.

Nie da się zmienić ustawień a cały skrypt nie działa... próbowałem już grzebać w plikach czy coś z .htaccess ale dalej nic.
kossa
Wyłącz raportowanie błędów na serwerze albo w skrypcie.

http://pl2.php.net/error_reporting

Łukasz
lukasamd
Wyłączyłem ale wtedy skrypt wręcz ignoruje zapisywanie ustawień - nic się nie zapisuje choć komunikatów tamtego typu już nie ma.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.