Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: MySQL pod Vista - włączanie
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Darth Michu
Udało mi się zainstalować na Viście już wszystko co trzeba, poradziłem sobie też z instalacją MySQL'a, skonfigurowałem go z php, już nie ma erroru "undefied function mysql_connect()", tylko że:

Gdy próbuję włączyć proces mysqladmin.exe w folderze bin, to włącza się, i praktycznie w tej samej chwili wyłącza. Poczytałem stos poradników, i według nich gdy uruchomię ten proces, to na dole ekranu powinny się pojawić światła drogowe, nie? Próbowałem wywołać mysqladmin przez WIN+R (mysqladmin -u root -p <- czy to jest dobrze?). Ci, którym udało się uruchomić mysql'a na Win Vista, pomóżcie!

-----EDIT (dzień póżniej) -------
Czyżby nikt nie wiedział jak pozbyć się problemu? Ludzie, proszę, odpiszcie!
strozi
hej, mam ten sam problem z undefied function mysql_connect(), proszę o info jak na Viście moge uruchomić serwer krasnal, żeby działał poprawnie. Chodzi tylko o MySql'a bo wszystko inne chodzi sprawnie. Dzieki za jakąkolwiek podpowiedź, bo już kompletnie nie mam pomysłu, strozi
gorky_park
zainstaluj sobie winde xp albo jakas distro Linuxa (jak dla ciebie to chyba Mandriva jakas) i problemów mieć nie będziesz. Ludzie, co wy macie z ta Vistą questionmark.gif
skowron-line
Ja niestety mam viste i nie bawilem sie w konfiguracje tylko sciagnalem sobie paczke appserv-a i wszystko dziala elegancko
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.